Uutisen päiväys

21.5.2015← Takaisin

Yhdistetyn maajoukkueen leiritys startannut hyvin

Yhdistetyn maajoukkue on parhaillaan Vuokatissa testileirillään, jossa tekemistä on riittänyt. Maajoukkueen kanssa harjoittelee lokakuulle asti tiiviisti myös nuorten MM-ryhmä, jotta resurssit saadaan mahdollisimman hyvin hyödynnetyksi.

”Testileirillä on tosi paljon touhua, kun on hapenotto- ja voimatestejä. Hyvin on lähtenyt leiri liikkeelle”, päävalmentaja Petter Kukkonen sanoo parin päivän jälkeen.
Yhdistetyssä on edessä tiivis kesä. Vuokatin-leirin jälkeen leiritys jatkuu Otepäässä, jonka jälkeen myös yhdistetyn maajoukkue on juhannuksen jälkeisen viikon jälleen Vuokatissa. Heinäkuussa ohjelmassa ovat jälleen perinteiset mäkikarnevaalit, jonka jälkeen leiritys jatkuu vielä Rukalla ennen perinteistä kesä gp-kiertuetta.
”Sinne olemme lähdössä täydellä joukkueella”, Kukkonen sanoo.
Kesä gp-kiertueella mukana oleminen on tänä vuonna tärkeää paitsi kilpailukokemuksen kannalta, myös pukujen uuden testausprotokollan ja mittausten takia. Kansainvälisten kilpailuiden lisäksi maajoukkue kilpailee mäkikarnevaaleilla ja perinteisessä Lieksan Vaskiyhdistetyssä.