Uutisen päiväys

5.9.2016← Takaisin

Suomelle hienoa menestystä Youth Cupissa

Suomen yhdistetyn nuoret urheilijat olivat oivassa iskussa viikonloppuna Saksassa, jossa kisattiin miesten kesä-GP:n päätöskilpailuiden lisäksi myös Youth Cupia perjantaina ja lauantaina. Suomi saalisti yhteensä viisi palkintokorokepaikkaa, joka oli toiseksi eniten Itävallan kanssa Saksan jälkeen.

Pojat kilpailivat kahden päivän aikana yhteensä neljä kilpailua, joissa kaikissa nähtiin sinivalkoista väriä podiumilla.

"Tänä vuonna kisoissa 115 urheilijaa 15 eri maasta, ja podiumilla oltiin jokaisessa kisassa ja joka sarjassa poikien osalta. Tätä taustaa vasten olen erittäin tyytyväinen tulokseen", nuorten MM-ryhmän valmentaja Antti Kuisma hehkutti viikonlopun taistojen jälkeen.

Suomen menestyneimmät urheilijat Saksassa olivat vuonna 2002 syntynyt Waltteri Karhumaa sekä vuoden vanhempi Otto Niittykoski ja vuonna 2000 syntynyt Atte Kettunen.

Karhumaa taisteli perjantaina ja lauantaina kakkoseksi 1-luokassa, joka on tarkoitettu 2002-2004 -syntyneille.

Vuosina 1999-2001 -syntyneille tarkoitetussa 2-luokassa Kettunen voitti ja Niittykoski oli kolmas perjantaina, lauantaina Niittykoski puolestaan nosti sijoitustaan pykälällä kakkoseksi.

"Tämä Oberin viikko on ollut meille perinteisesti menestyksekäs ja osoittanut jo vuosia, että meillä kasvaa maailman parhaita junioreita", Kuisma valaisi.

"Järjestelmä toimii ja urheilijat ja heidän henkilökohtaiset valmentajat tekevät hyvää työtä. Aivan kuten aikuistenkin kisoissa, kilpailu kovenee ja vaatimustaso nousee vuosi vuodelta."

Hienoista tuloksista ja laajasta menestyksestä huolimatta Kuisma muistuttaa, että jalat pitää pitää maassa harjoittelun jatkuessa. Valmentaja tietää, mitkä osa-alueet näyttelevät yhdistetyssä suurempaa roolia.

"Etenkin hyppäämisen merkitys yhdistetyssä on noussut ja siihen pitää meidänkin suhtautua vakavasti. Sen osalta pitää tehdä laadukasta työtä ja paljon, jotta pysytään kilpailussa mukana jatkossakin."

Kaikkiaan Saksassa oli mukana yhteensä yhdeksän lupaavaa suomalaista, kun Karhumaan, Niittykosken ja Kettusen lisäksi kilpailemassa olivat Anna-Maija Oinas, Arttu Pohjola, Santeri Hynninen, Timi Heiskanen, Vili Laukkanen ja viime talven nuorten MM-pronssimitalisti Wille Karhumaa.

Alla viikonlopun kaikki tulokset.

Tulokset, perjantai:
2002-2004 -tytöt
1999-2001 -tytöt
2002-2004 -pojat
1999-2001 -pojat

Tulokset, lauantai:
2002-2004 -tytöt
1999-2001 -tytöt
2002-2004 -pojat
​1999-2001 -pojat

Jutun kuvassa vasemmalta oikealle Otto Niittykoski, Atte Kettunen ja virolainen Andreas Ilves.