Uutisen päiväys

4.1.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Anssi Koivuranta liiteli voittoon Innsbruckissa

  Anssi Koivuranta otti tänään ensimmäisen henkilökohtaisen maailmancupvoittonsa Itävallan Innsbruckissa. Ensimmäisellä hypyllään Koivuranta liiteli komeasti 132,5 metriin ja johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen.

  Vaikeiden tuuliolosuhteiden vuoksi toinen kierros jouduttiin keskeyttämään ja Koivuranta voitti kilpailun 1,2 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Sveitsin Simon Ammanniin. Kolmanneksi hyppäsi hyppäsi puolalainen Kamil Stoch.

  Koivuranta oli häkeltyneen tyytyväinen voittoonsa.

  "Aikamoinen päivä ja sanotaan aikamoiset viimeiset pari tuntia. Nyt oli sellainen päivä, että kaikki sattui natsaamaan kohdilleen ja tuli hyvä, meikäläisen tasolta huippu, hyppy. Paikkaan missä olosuhteetkin oli omalta kannalta vähintääkin loistavat, ja sitten näköjään tuloskin jäi aika loistavaksi. Ei tässä muuta voi olla kuin tyytyväinen."

  Toinen kierros keskeytettiin juuri ennen Jarkko Määtän hyppyvuoroa. Ensimmäisellä kierroksella Määttä hyppäsi 125,5 metriä kantaneen hypyn ja se toi miehelle yhdeksännen sijan. Se on Määtän paras henkilökohtainen maailmancupsijoitus.

  Kolmantena suomalaisena avauskierroksella hypännyt Janne Ahonen ponnisti tänään 117,5 metriä ja sijoittui tuloksissa 23:nneksi.

  "Ei ollu tänäänkään minun päivä. Ei se auta kun koittaa taas unohtaa tämä ja se ei tule olemaan ongelma. Kohti uusia seikkailuja. Bischofshofenia ajatellen mäki on mieleinen ja toivotaan, että pystyy sitä hyvää mieltä siellä sitten ammentamaan."

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33558/race=3908/index.html

  Mäkiviikko päättyy loppiaisena Itävallan Bischofshofenissa. Karsintakilpailu käydään sunnuntaina klo 17.30.