Uutisen päiväys

15.7.2015← Takaisin

Ilkka Herola nousi rullahiihto-osuudella ykköseksi Vuokatissa

Yhdistetyn Finlandia Veikkaus Cupin voitti Vuokatissa tuttu nimi, kun Ilkka Herola nousi rullahiihto-osuudella ykköseksi. Mäkiosuuden jälkeen kolmantena ollut Herola ehti maaliin 13 sekuntia ennen Marcus Tornia ja 22 sekuntia ennen mäkiosuuden jälkeen johtanutta Matti Herolaa.

Hän oli mäkiosuuden jälkeen kolmantena 94 metrin hypyllä, ja pääsi 12 kilometrin rullahiihtoon 16 sekuntia velipoikansa jälkeen. Torni lähti kakkosena kuusi sekuntia aiemmin, joten kaksikko jahtasi kärkeä yhteistyöllä.

”Käytimme aluksi hyödyksi sitä, että kun alamäet pääsee kahdestaan laskemaan, pääsee vähän kovempaa. Kun saimme Matin kiinni, kukaan ei tietenkään oikein halunnut vetää. Piti odottaa rauhassa loppuratkaisuun asti. Ihan hyvä, että tällaisia kisoja välillä”, Herola sanoi.

Kilpailun anti oli hyvä tilannekatsaus.

”Hyppääminen on taas alkukesästä lähtenyt vähän parempaan suuntaan, tuollaisella perusvarmalla saa jonkinlaisen suorituksen aikaan. Siinä mielessä vuodenaikaan nähden ookoo tilanne. Hiihtämisenkään kanssa ei mitään isompaa ongelmaa näytä olevan, tässä vaiheessa harjoituskautta pitääkin olla vähän väsynyt”

Herolan kesä kuluu armeijaa suorittaessa.

”Ensi viikolla taas metsäleirille, sillä tavalla se etenee. Kesä-gp on seuraava isompi harjoitustapahtuma, pyrin olemaan sellaisessa kunnossa, että pystyn siellä hyviä kisoja vetämään”

Marcus Torni oli tyytyväinen erityisesti mäkiosuuteensa, jossa hyppy kantoi 95 metriä.

”Mäessä tuli hyvä onnistuminen, johon olen tosi tyytyväinen. Tällä kaudella olen saanut hyppyä paljon eteenpäin. Helpompi aina on lähteä kärjestä liikkeelle. Yritin peesailla ja iskeä lopussa. Ei täältä ole ennen näin hyvää sijaa jäänyt käteen. Tosi tyytyväinen olen”, hän sanoi.

Matti Herola kerkesi kilpailussa kaatuakin, mutta mitään pahempaa ei onneksi sattunut.


”Vähän liian väsynyt olin, enkä mennyt tarpeeksi tarkasti mutkaan, joten se meni pitkäksi. Mäkikunto on ihan hyvä. Hiihto on aika väsynyttä, on sairasteluja ja ylirasitusta. Pitää vähän lepäillä ja saada kroppa toimimaan. Ensi viikon otan rennommin ja puolentoista viikon päästä on kisat. Toivottavasti pääsen elokuussa Keski-Euroopan Kesä GP:lle”, hän sanoi.

Samassa yhteydessä kilpailtiin myös 18-vuotiaiden sarja, jossa Vili Laukkanen vei voiton 18 sekuntia ennen Santeri Hynnistä. Rasmus Ähtävä oli kolmas. Nuoremmilla hiihtomatkana oli 12 kilometrin sijaan kahdeksan kilometriä.

”Mäkiosuus meni teknisesti hyvin, mutta ponnistus jäi vähän myöhäiselle. Kesällä olen päässyt hyvin treenaamaan, eikä nilkan nyrjähdystä isompaa ole ollut. Odotin hiihdosta tiukkaa kilpailua. Voitto oli realistinen tavoite. Kaikki mutkat menivät rullaradalla hyvin, eikä lähellä piti -tilanteita ollut”, Vili Laukkanen sanoi.


Mäkiosuuden jälkeen hän oli kolmantena, 22 sekuntia keulassa lähtenyttä Henri Kaviloa perässä. Kavilo oli lopulta neljäs.

Tulokset: www.kilipa.com