Uutisen päiväys

27.9.2011← Takaisin

Päävalmentaja Savolainen tyytyväinen yhdistetyn joukkueen kesään

  Yhdistetyn A-maajoukkueen syksyn kuulumiset kuultiin tiistaina 27. syyskuuta yhteistyökumppani Europcarin Helsinki-Vantaa lentoaseman tiloissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Suomen joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen on tyytyväinen valmennusryhmän tilanteeseen kesän harjoittelujakson jälkeen. Joukkueella on edessä vielä tärkeä valmistautumisjakso ennen talvikauden alkua.

  Yhdistetyn A-maajoukkueen syksyn kuulumiset kuultiin tiistaina 27. syyskuuta yhteistyökumppani Europcarin Helsinki-Vantaa lentoaseman tiloissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Suomen joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen on tyytyväinen valmennusryhmän tilanteeseen kesän harjoittelujakson jälkeen. Joukkueella on edessä vielä tärkeä valmistautumisjakso ennen talvikauden alkua.

  Janne Ryynänen joukkueen kärki maailmancupissa

  Suomen yhdistetyn menestyspaineet on laskettu tulevalla kaudella rovaniemeläisen Janne Ryynäsen harteille. Ryynäsen kesäharjoittelu on sujunut erinomaisesti ja tavoiteltu hiihtovauhti on löytymässä.
  - Jannen kesäharjoittelu on sujunut Rovaniemellä ja kahdella Keski-Euroopan leirillä suunnitelmien mukaan. Hiihtovauhti on parantunut, siitä lupaavia näyttöjä nähtiin jo kesän GP-kisoissa, toteaa Savolainen.

  Kesä GP:n jälkeen tulleet uudet välineet ovat tuoneet toivottua täydennystä ja hyppykunto on löytymässä, jopa liiankin hyvin.
  - Viime viikolla saapui uusia välineitä ja Jannen hyppääminen meni ihan nappiin harjoituksissa. Jyväskylän kesä SM-kisoissa oli jo ”läheltä piti”- tilanne, kun Janne hyppäsi Laajavuoressa 12 metriä yli mäen HS-pisteen, onneksi siitä kaatumisesta selvisi säikähdyksellä, kertoi Savolainen.

  Nuorisokaarti harjoittelee Lahdessa

  Yhdistetyn A-maajoukkueen nuoret lupaukset Jussi Salo, Eetu Vähäsöyrinki, Jim Härtull, Joni Karjalainen ja Mikke Leinonen ovat kesän alusta asuneet kaikki Lahdessa ja pystyneet siten tehokkaaseen harjoitteluun yhdessä. Kehitys viisikolla on ollut päävalmentajan mukaan erinomaista.
  - Yhteisharjoittelun tulokset ovat jo nyt näkyvissä, tämä on ollut heille paras kesä koskaan. He ovat voineet keskittyä harjoitteluun kotimaisemissa rauhassa. Harjoittelu on ollut laadukasta ja nousujohtoista. Tavoitteet ovat tulevaisuudessa tällä ryhmällä ja harjoittelu on rakennettava pitkällä tähtäimellä, Savolainen summaa.

  Ramsaussa kesän ensimmäinen yhteisleiri

  Tiedotustilaisuuden jälkeen joukkue suuntaa kolmeksi päiväksi leirille hyppäämään Lahteen. Lahden leiripäivien jälkeen joukkue suuntaa Itävallan Ramsauhun leirille. Ramsaun jäätiköllä on taatut hiihto-olosuhteet. Leiri päättyy 11.10., joten Itävallasta ehtii hyödyntämään vielä Suomen viimeiset harjoituspäivät muovimäessä. Ensilumien saavuttua Lappiin, joukkue aloittaa lumileirin marraskuun viidennen päivän maissa.
  -Ramsaun leiri on tämän jakson pääleiri, ensimmäinen leiri koko ryhmänä. Seuraava leirijakso on lumien saavuttua Lappiin. Tänä syksynä jaamme kauden lumileirit kahteen jaksoon. Ensilumen kisat päättävät joukkueen ensimmäisen lumileirijakson ja kokoonnumme jälleen valmistautumaan Rukan maailmancupiin, mutta tällä kertaa viimevuotista aikaisemmin, Savolainen kertoo leirisuunnitelmista.

  Yhdistetyn maailmancup 2011-12 kalenterissa riittää kilpailuja

  Yhdistetyn maailmancup käynnistyy jälleen Rukan Nordic Opening –maailmancupin avauksella 25.-26.11.2011. Suomella on oikeus nimetä maajoukkueen lisäksi neljän urheilijan kansallinen ryhmä kotimaan maailmancupin osakilpailuihin. Rukalla Suomen joukkueessa kilpailee 7 urheilijaa.
  - Rukan avaukseen saamme nimetä seitsemän urheilijaa, mikä on erinomainen startti kauteen. Sen jälkeen meillä on kolme paikkaa maailmancupissa jouluun saakka. Janne Ryynäsen lisäksi kisoista hakee kokemusta myös joukkueemme nuoret. Muuten nuorempien A-maajoukkueen urheilijoiden kilpailukausi painottuu Continental cupiin, pohdiskeli Savolainen tulevasta kaudesta.

  Yhdistetyn maailmancup kausi käynnistyy Kuusamon Rukalta. FIS Nordic Opening 25.-27.11.2011.