Uutisen päiväys

13.1.2018← Takaisin

Janne Ahonen karsiutui lentomäen toiselta kierrokselta

Janne Ahonen oli 39:s lentomäen osakilpailussa Itävallassa.

Itävallan HS235 Tauplitz-Bad Mitterndorfissa lentomäen kilpailussa nähtiin ainoana suomalaisena Janne Ahonen. Ahosen suoritus jäi yhden kierroksen mittaiseksi hypättyään ensimmäisellä kierroksella 170.0 metriä. Hypystä pisteitä suomalaiselle kertyi 134.5. Hän oli kilpailussa sijalla 39.

”Tietysti kilpailuhyppy oli pettymys. Minulla on ollut vähän liikaa intoa joka hypyssä karsinnassa, treeneissä sekä kisassa. Kilpailukierroksella yritin saada malttia keulalle, mutta sitten maltoin vähän liikaa ja sitten tulin oikein reilusti ohi keulasta. Vähän vaikea keli ja alkupään hitaiden vauhtien takia se ei sitten lentänyt mihinkään,” Ahonen kertoo.

Kilpailun voittoon liiteli Norjan Andreas Stjernen hypättyään 229 ja 226 metriä. Toiseksi kilpailussa sijoittui niin ikään norjalainen Daniel Andre Tande. Kolmas tänään lentomäessä oli Sveitsin Simon Amman

Huomenna kilpailu lentomäestä jatkuu, eikä Ahosen nälkää ole vielä sammutettu. Rutiinit huomiseen kisaan säilyvät samanlaisina kuin aina ennenkin.

”Ei mitään ihmeellistä. Normaalit kisaan valmistautumiset. Tietenkin tommosen hypyn jälkeen odottaisi jo innolla, että pääsisi uudestaan mäkeen. Ei mitään, maltettaan huomiseen ja huomenna ollaan hereillä keulalla,” Ahonen miettii.