Uutisen päiväys

12.1.2018← Takaisin

Yhdistetyssä kolme suomalaista maailmancupin pisteille – Eero Hirvonen parhaana suomalaisena kahdeksas

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Italian Val di Fiemmessä henkilökohtaisella kilpailulla. Suomalaisista kolme pääsi kilpailussa maailmancup-pisteille.

Eero Hirvonen sijoittui parhaana suomalaisista kahdeksanneksi, Ilkka Herola hiihti maaliin sijalle 12 ja Arttu Mäkiaho heti perään sijalle 13. Hannu Manninen oli 36:s ja Leevi Mutru sijalla 49.

Eero Hirvonen onnistui mäkiosuudella ja pääsi hiihto-osuudelle neljäntenä, puoli minuuttia kärjestä. Hirvonen onnistui saamaan kilpailuun onnistuneen hypyn, vaikka koki Val di Fiemmessä isosta mäestä hyppäämisen olleen haastavaa.

- Ei mitään kovin helppoja ole ollut hypyt tänä viikonloppua tuosta isosta mäestä, on ollut vähän haastavaa. Kisaan sai kuitenkin ihan hyvän onnistumisen, Hirvonen kommentoi hyppäämistään.

Hirvonen veti hiihto-osuudella pitkään kärkeä takaa-ajavaa ryhmää ja kertoi tämän myös vieneen voimia loppuratkaisuista.

- Ei ollut energiaa taistella paremmista sijoista. Eihän se kahdeksas sija huono ole, mutta ei se tuon lähtöpaikan jälkeen kovin paljoa lämmitä, lisäsi Hirvonen.

Ilkka Herola hiihti kilpailun toiseksi nopeimman hiihtoajan ja nousikin ladulla 20 sijaa ylemmäs. Ladulla vahvasti suorittanut Herola odottaa itseltään kilpailutilanteessa mäessäkin onnistumista.

- Viimeisen pari viikkoa ollut hyvä flow mäkipuolella päällä. Jostain kumman syystä onnistuin kisaan raapaisemaan vanhan kunnon meikäläiselle tyypillisen suorituksen ja niinpä sitä oltiin taas siellä sijoilla 30+. Hiihtohan kulkee tyypillisesti, siihen olen tottakai tyytyväinen. Voi luottavaisin mielin jatkaa sen osalta, mäessä pitää kisassakin päästä omalle tasolle, kommentoi Herola.

Arttu Mäkiaho onnistui tekemään ladulla ehjän hiihdon ja hiihti maaliin heti Herolan perään. Järkevä hiihto mahdollisti Mäkiaholle voimia kilpailun loppuvaiheeseen.

- Ihan tyytyväinen voi olla päivään. Tänään oli peruslaakeja niin sanotusti, basic-hyppy kisaan. Ladulla meitä oli iso porukka, varmaan 10-15 jätkää parhaimmillaan. Piti pyrkiä tekemään ehjä hiihto ja säästelemään voimia loppuun. Onnistui aika hyvin, pystyi hyödyntämään peesiä ja loppuun jäi paukkuja. Vähän pääsi "Ilu" karkaamaan lopussa, ei siinä ollut jakoja enää. Hyvä päivä muuten, pitää olla tyytyväinen. Hyvin lähti vuosi liikkeelle, Mäkiaho kommentoi.

Lauantaina Val di Fiemmessä kilpaillaan parisprintti.

Tulokset

Maailmancupin aikataulu

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Eero Hirvonen
Ilkka Herola
Arttu Mäkiaho
Hannu Manninen
Leevi Mutru