Ansioituneille

Tälle sivulle on koottu maastohiihdon ja mäkihyppy-yhdistetyn vuosittain jaettavien kiertopalkintojen kuvaukset, sekä niiden viimeisimmät voittajat.

Hannu Koskivuori -mitali

Suomen Hiihtoliiton ansiomerkkeihin kuuluu Hannu Koskivuori -mitali. Mitali jaetaan joka vuosi yhdelle henkilölle tai yhteisölle ansiokkaasta työstä hiihtourheilun hyväksi. Vuonna 2019 Hannu Kosvivuori -mitali myönnettiin maastohiihtovalmentaja ja -vaikuttaja Immo Kuutsalle. 

Kaikki Hannu Koskivuori -mitalin saaneet löytyvät linkistä

Muita palkintoja / Kultainen plaketti:
Mäkihypyn ja yhdistetyn johtoryhmä myönsi Hiihtoliiton kultaisen plaketin ansioituneesta ja pitkäaikaisesta toiminnasta mäkirakentamisen parissa Pentti Värälälle alkukesästä 2016.

Kiertopalkinnot - maastohiihto

Pohjola-malja:
Pohjola-yhtiöiden lahjoittamasta Pohjola-maljasta on kilpailtu vuodesta 1997 lähtien. Maljan saa vuodeksi haltuunsa maastohiihdon seuraluokittelun paras seura.

Vuoden 2016 keväällä kolmen kärki kyseisessä luokittelussa oli Lahden Hiihtoseura, Oulun Hiihtoseura ja Espoon Hiihtoseura.

Seuraluokittelu-kiertopalkinto:
Seuraluokittelu-kiertopalkinnosta kilpaillaan vuosina 2013-2017 piirien kesken hiihdon seuraluokittelun pisteiden perusteella. Paras piiri saa vuosittain 19 pistettä, toinen 18, kolmas 17 jne.

Vuoden 2016 toukokuussa palkinnon sai haltuunsa Häme.

Urheilu-, metsästys- ja kalastustarvikkeiden lahjoittama UMK-malja:
Palkinto jaetaan pohjoismaisten lajien SM-kilpailuiden yleisten sarjojen tulosten perusteella siten, että piiri saa edustajansa voitosta 7 pistettä, kakkossijasta 5, kolmossijasta 4, neljännestä sijasta 3, viidennestä sijasta 2 ja kuudennesta sijasta pisteen.

Vuonna 2016 palkinnon Vierumäen seuraneuvottelupäivillä pokkasi Kainuu.

Suomi Salaman tiimalasi:
Kyseinen palkinto jaetaan nuorten (16-23-vuotiaat) pohjoismaisten lajien SM-kisojen perusteella vastaavaan tyyliin, kuin UMK-malja yleisissä sarjoissa.

Nuorten tulosten perusteella pokaalin sai FSS. 

Paavo M:n Pokaali:
Pokaali on kiertopalkinto SM-kisojen parisprinttikisassa tai sitä vastaavassa kilpailussa. Palkinto kiertää kahdeksan vuoden (2012-2019) ajan. Tämän jälkeen pysti jää sille Hiihtoliittoon kuuluvalle seuralle, jolla on eniten kiinnityksiä.

Mikäli joillakin seuroilla on yhtä monta kiinnitystä, palkinto jää seuralle, jolla naisten joukkueen yhteenlaskettu sijaluku on pienin.

Keväällä 2016 pystin pokkasi Vuokatti Ski Team Kainuu.

Haku-Veikon Hopeapokaali:
Mestarihiihtäjä Veikko Hakulisen puoliso, rouva Raili Hakulinen on lahjoittanut Haku-Veikon Hopeapokaalin kilpailtavaksi 50 kilometrin SM-kisoissa.

Pokaalin saa vuodeksi haltuunsa seura, jonka kolmen parhaan urheilijan yhteisaika kyseisessä kisassa on pienin. Saman yhteisajan sattuessa voittaa seura, jonka kilpailijalla on paras henkilökohtainen aika.

Pokaalin saa omakseen seura, joka saa palkintoon kymmenen vuoden aikana eniten kiinnityksiä.

Vuonna 2016 pystin sai Vuokatti Ski Team Kainuu.

Marja-Liisan Pokaali:
Pokaalista taistellaan naisten 30 kilometrin SM-kisoissa, ja sen saa vuodeksi haltuunsa seura, jonka kolmen parhaan urheilijan yhteisaika kyseisessä kisassa on pienin. Saman yhteisajan sattuessa voittaa seura, jonka kilpailijalla on paras henkilökohtainen aika.

Pokaalin saa omakseen seura, joka saa palkintoon kolmen vuoden aikana eniten kiinnityksiä.

Vuonna 2016 pokaalin sai Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Hopeasompa-kiertopalkinto:
Palkinnosta kilpaillaan maastohiihdon Hopeasomman loppukilpailussa, joissa jaetaan henkilökohtaisissa lajeissa sarjoittain seuroille pisteitä siten, että ykkönen saa 30 pistettä, kakkonen 29, kolmonen 28 jne.

Vuonna 2016 kiertopalkinto päätyi Valkeakosken Hakan hyppysiin.

Hopeasompa-viestien kiertopalkinto:
Palkinnosta kilpaillaan piirien kesken loppukisojen viestihiihdoissa, ja palkinnon saa haltuunsa se piiri, joka saa kyseisissä kisoissa eniten pisteitä.

Pisteitä annetaan sarjoittain 25 parhaalle SHL:n piirin ja FSS:n joukkueelle siten, että voittaja saa 25 pistettä, kakkonen 24 jne.

Vuonna 2016 palkinnon sai Häme.

Paavo Talonpojan lahjoittama Rataskello-kiertopalkinto:
Rataskellon pisteitä saa Hopeasompa-kilpailujen 11-, 13- ja 15-vuotiaiden sarjoissa. Pisteytyksessä huomioidaan sekä mäkihyppy että yhdistetty.

Pisteitä saa kilpailun 15 parasta niin, että voittaja tienaa 15 pistettä, toinen 14 pistettä, kolmas 13 pistettä ja viidestoista lopulta 1 pisteen. Urheilijoiden saamat pisteet kartuttavat edustamansa seuran kokonaispisteitä.

Vuonna 2016 palkinnon sai 241 pisteellä Lahden Hiihtoseura ennen Siilinjärven Ponnistusta ja Puijon Hiihtoseuraa.

Muita palkintoja / Valmentajakerhon Vuoden Valmentaja sekä Suksihuoltajat:
Keväällä 2016 Vuoden Valmentaja -pystin pokkasi Jari Immonen ja Suksihuoltajat -palkinnon Tomi Vuorinen sekä Jari Sahakangas.


Kiertopalkinnot - Mäkihyppy-yhdistetty

Jouko Törmäsen lahjoittama Jokkeri-kiertopalkinto:
Jokkeri-kiertopalkinnosta kilpaillaan mäkihypyn SM-kisojen kaikissa henkilökohtaisissa sarjoissa sekä joukkuemäkihypyssä.

Mikäli yksi tai useampi kilpailija tulee samalle sijalle, saa jokainen sijaluvun mukaisen pistemäärän. Mikäli useampi seura saavuttaa saman pistemäärän, saa kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa se seura, jolla on enemmän mestaruuksia.

Pisteet jaetaan seuroille kilpailijoiden sijoitusten mukaan seuraavasti: 1./25, 2./20, 3./17, 4./14, 5./11, 6./9, 7./6, 8./5, 9./4, 10./3, 11./2 ja 12./1p. 

Vuonna 2016 palkinnon Vierumäellä Seuraneuvottelupäivillä pokkasi Lahden Hiihtoseura yhteispistein 271,00 ennen Ounasvaaran ja Puijon Hiihtoseuraa.

Jouko Karjalaisen lahjoittama Joksa-karhu -kiertopalkinto:
Joksa-karhu -kiertopalkinnosta kilpaillaan yhdistetyn Suomen-mestaruuskilpailujen kaikissa henkilökohtaisissa sarjoissa sekä joukkueyhdistetyssä ja Hopeasomman 12-14-vuotiaiden sarjoissa.

Mikäli yksi tai useampi kilpailija tulee samalle sijalle, saa jokainen sijaluvun mukaisen pistemäärän. Mikäli useampi seura saavuttaa saman pistemäärän, saa kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa se seura, jolla on enemmän mestaruuksia.

Pisteet jaetaan seuroille kilpailijoiden sijoitusten mukaan seuraavasti: 1./25, 2./20, 3./17, 4./14, 5./11, 6./9, 7./6, 8./5, 9./4, 10./3, 11./2 ja 12./1p. 

Vuonna 2016 palkinnon Vierumäellä Seuraneuvottelupäivillä pokkasi 174,47 pistettä kerännyt Puijon Hiihtoseura ennen Lahden ja Jyväskylän Hiihtoseuroja.

Kiertopalkinnot saaneet linkkien takana vuosittain:
Kiertopalkinnot 2015 (pdf, 1,372 kB)
Kiertopalkinnot 2014 (pdf, 1,779 kB)
Kiertopalkinnot 2013 (pdf, 1,456 kB)
Kiertopalkinnot 2012 (pdf, 197 kB)
Kiertopalkinnot 2011 (pdf, 190 kB)
Kiertopalkinnot 2010 (pdf, 160 kB)