Uutisen päiväys

2.11.2003← Takaisin

Yhdistetyssä kokenut mc-ryhmä

Yhdistetyn A-maajoukkue on pieni, mutta sitäkin iskukykyisempi ryhmä. Kokeneet kilpailijat ovat harjoitelleet entistä itsenäisemmin ja joukkue lähtee onnistuneen Ramsaussa tehdyn päätösjakson jälkeen motivoituneena uuteen kauteen.

Yhdistetyn A-maajoukkueessa on viisi urheilijaa: Jouni Kaitainen, Antti Kuisma, Samppa Lajunen, Hannu Manninen ja Jaakko Tallus. Tältä joukolta on totuttu odottamaan huipputuloksia, eikä vähempään tyydytä nytkään, eivät miehet itse, ei valmennusjohto eikä lajia seuraava suuri yleisökään.

"Kaikki on reilassa;" summaa kauden alkua odoteltaessa päävalmentaja Jyri Pelkonen.
- Meillä ei tulevalla kaudella ole arvokilpailuja, mutta edessä on 22 kilpailun maailmancup ja yhdistetyssä se tarkoittaa 44 kilpailutapahtumaa. Niistä ensimmäinen on Kuusamon Rukalla 29.11.2003.

Erityisen hyviä viestejä on saatu joukkueen kokeneimman urheilijan, Hannu Mannisen kesäisestä hyppyvireestä. Syyskauden yhdistetyn joukkueen mäkitreenejä valvonut Vesa Hakala summaa: "Mäessä ei ole ongelmia, en ole yhtään huolissani," ja samoilla linjoilla myhäilee Manninen itse.
- Tosi hyvä kesä, oli mukava harjoitella. Varsinkin mäki on rauhoittanut mieltä. Olen ollut varmassa kunnossa ja joukkoon on tullut huippuhyppyjäkin, summaa rovaniemeläinen, jonka mäkikunto tunnetusti on välillä ollut hakusessa.

Yhdistetyssä uudet mc-säännöt

Yhdistetyn maailmancup on tälle kaudelle muuttunut. Cupin pisteet lasketaan nyt samaan tapaan kuin muissakin hiihtolajeissa. Pisteitä saa kustakin kilpailusta 30 parasta. Voittaja saa 100 pistettä ja 30:s yhden pisteen. Kilpailuun pääsee mukaan rankingin 40 parasta kilpailijaa. Rankinglista päivitetään kolme kertaa kaudessa.