Uutisen päiväys

29.8.2014← Takaisin

Yhdistetyn tytöillä loistava ensimmäinen kisa

Oberstdorfissa tehtiin perjantaina historiaa. Naisten ensimmäisissä yhdistetyn kilpailussa nuoret suomalaisneitokaiset sijoittuivat hyvin K30-sarjassa.

Oberstdorfin kisassa parhaasta suomalaistuloksesta vastasi toiseksi sijoittunut Emilia Sorvisto: ”Ihan hyvä fiilis oli ja kiva kilpailla. Treenaan sekä mäkihyppyä että yhdistettyä.”

Ensimmäisissä kisoissa tytöillä oli tukenaan naismäkihypyn vastuuvalmentaja Kimmo Kykkänen: ”Ilahduttavaa, että suomalaiset on ensimmäisten joukossa uudessa lajissa ja meillä oli heti ensimmäiseen kisaan laitta kolme osallistujaa. Kahteen tyttöjen sarjaan tuli yhteensä nelisenkymmentä tyttöä ja se on hyvä määrä yhdistetyn määräksi kesäkisaan.”

Pinja Koivisto hyppäsi kisassa oman henkilökohtaisen ennätyksensä. ”Olen aiemmin hypännyt 23,5 metriä ja nyt tuli 25-metrinen hyppy. Ihan hyvin. Hiihto-osuus oli neljä kilometriä ja oli siinä ylämäkiäkin, mutta ei mitään isoja. Hiihto-osuudella lähdin toisena”,  kolmanneksi sijoittunut Koivisto kertoo.

Viidenneksi sijoittunut Anna-Maija Oinas oli niin ikään tyytyväinen suoritukseensa: ”No oon tyytyväinen: 25 metriä hyppäsin ja viimeisenä lähdin rullahiihdolla. Ihan hyvä fiilis. Seuraavan kerran kilpailen Vuokatissa parin viikon päästä.”