23.2.2020← Takaisin

Ilkka Herola parhaana suomalaisena Trondheimissa 11:s

Trondheimin viikonlopun viimeisessä yhdistetyn kilpailussa parhaana suomalaisena maaliin tuli Ilkka Herola. Kauden aikana nähdyt vaikeudet jatkuivat mäessä.

Mäki-osuuden jälkeen parhaana suomalaisena ollut Ilkka Herola lähti ladulle +2:23 maailmancupia johtavaa Norjan Jarl Magnus Riiberiä perässä. Hyppy kantoi HS138 mäessä 121 metriä. Hiihto-osuudella Herola nosti sijoitustaan 10 pykälää, ja oli lopulta 11:s.

”Tänään homma kompastui taas mäkeen. Hyppy oli tämän viikonlopun huonompaa kastia, ei mikään katastrofi, mutta parempaa olisi vaatinut, sillä olosuhteet olivat vaihtelevat ja erot kasvoivat suuriksi. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä viikonloppu, sain tosi hyvän tuloksen eilen ja siihen pitää olla tyytyväinen.”

Leevi Mutru hiihti maaliin sijalla 36. Ensimmäistä kertaa maailmancupissa tänä viikonloppuna kilpaillut Perttu Reponen oli lopputuloksissa 39:s.

”Hyppäämisen osalta oli tänäänkin aika hankalaa. Onneksi ensi viikolla vaihtuu mäki kotimäkeen niin se varmasti helpottaa omaa tekemistä. Tänään oli ehkä vähän vetreempi jalka hiihtoladulla, pikkuhiljaa alkaa päästä kilpailurytmiin mukaan. Hyvä, että saa kilpailuita alle, iloisin mielin ensi viikkoon,” kertasi Mutru päivän kilpailua.

Mäen jälkeen yli 4 minuuttia kärjestä ollut Eero Hirvonen ei startannut hiihto-osuudelle.

Kilpailun voitti Norjan Jarl Magnus Riiber ja teki samalla historiaa voittamalla yhdellä kaudella 13. maailmancupin osakilpailua. Myös toinen ja kolmas sija menivät Norjaan, kun toiseksi tuli Jens Lurås Oftebro ja kolmanneksi Espen Björnstad.