Uutisen päiväys

1.2.2008← Takaisin

Yhdistetyn sprintissä suomalaisille kaksoisvoitto nuorten PM-kilpailuissa

Eetu Vähäsöyrinki voitti nuorten PM-kultaa ja Mikke Leinonen PM-hopeaa yhdistetyn sprintissä Viron Otepäässä.

Eetu Vähäsöyrinki voitti nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa kultaa yhdistetyn sprinttikilpailussa. Vähäsöyrinki oli HS 100 mäessä hypätyn mäkikilpailun jälkeen toisena 92,5 metriä kantaneella hypyllään ja nousi hienon hiihdon myötä kilpailun voittajaksi. Mikke Leinonen sijoittui kilpailun toiseksi. Leinonen olikin suomalaisten varmaotteisin mäessä hypäten yli 90 metriä jo harjoitus- ja koekierroksilla.

Haasteita mestaruustaistoista ei puuttunut, sillä päivän mäkikilpailu käytiin kovassa tuulessa, jossa suomalaishyppääjät pärjäsivät kuitenkin hienosti. Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Jouko Karjalainen oli syystä tyytyväinen menestykseen.

- Mäkiosuus meni tosi hyvin vaikeista tuulioloista huolimatta. Mäkikilpailu oli jo todella rohkeutta vaativa, puuskat olivat välillä todella kovia. Valmentajat seurasivat tuuliraot johon urheilijat laskettiin, liikennevalot eivät olleet edes käytössä, kertoi Karjalainen.

Eetu Vähäsöyringin hiihto-osuus sujui vauhdikkaasti

- Vähäsöyrinki nousi tänään todella hyvän hiihdon myötä – onnittelut hänelle voitosta, toivotti Karjalainen.

Suomalaisilla hyvä kokonaispanos kilpailussa

- Suomalaisvärit olivat tänään hienosti edustettuna. Jesse Jääskeläinen sijoittui kilpailussa viidenneksi ja kansallisessa ryhmässä mukana olleet Jussi Salo ja Mikael Kuhlberg onnistuivat myös. Jim Härtull oli olosuhteiden uhri mäessä, hänelle sattui todella kova tuulenpuuska, summasi Karjalainen.

- Maailmancupin ohjelmassa olevan tauon myötä meillä on kerrankin mahdollisuus saada riittävän iso taustajoukko paikalle nuorten PM-kilpailuihin, ja tulos näkyy heti. Joukkueemme toimi tänään tosi hienosti, totesi Karjalainen vielä kiitellen huollon ja koko joukkueen toimintaa.

Suomalaisia kilpaili mukana myös kansallisessa ryhmässä, josta löytyi myös uuden mäkiennätyksen leiskauttaja. Jussi Salo liiteli uudeksi mäkiennätykseksi(entinen 94,5m) 98,5m. Jussi sijoittui kilpailussa lopulta toiseksi, mutta kansallisen ryhmän suoritukset jäävät PM-tulosten ulkopuolelle.

Tuloskooste
Nuorten PM-kilpailut
Yhdistetyn sprintti HS 100/5,0km

1.2.2008 Otepää, Viro
1. Eetu Vähäsöyrinki 13.27
2. Mikke Leinonen 13.53
3. Gudmund Storlien NOR 13.57
4. Kail Piho EST 14.24
5. Jesse Jääskeläinen 15.29
11. Jim Härtull 18.14

Kansallisessa ryhmässä kilpailivat Jussi Salo (aika 13.29) ja Mikael Kuhlberg (aika 15.39). Kansallisen ryhmän tuloksia ei huomioida PM-tuloksissa.


Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Viron Otepäässä:

Lauantai 2.2.2008 mäkihyppy HS 100 ja yhdistetyn normaalikilpailu, mäki HS100
Sunnuntai 3.2.2008 joukkuemäki HS 100 ja yhdistetyn normaalikilpailu, 10.0 km hiihto

Tulokset - PM-kilpailujärjestäjän nettisivut: www.suusaliit.ee/njc