Uutisen päiväys

3.2.2018← Takaisin

Yhdistetyn nuorelle joukkueelle tärkeää kokemusta Sveitsistä tulevien vuosien kilpailuja varten

Nuorten MM-kilpailut päätettiin tänään yhdistetyn osalta HS106/5km kilpailulla. Suomalaisten vaikeudet mäkiosuudella jatkuivat ja urheilijoiden parhaimmat suoritukset jäivät tänään näkemättä. Hiihto-osuudella nuorien urheilijoiden vauhti oli jälleen hyvää. Ensimmäisenä maaliin suomalaisista hiihti Otto Niittykoski, joka oli kilpailun 26:s. 

- Mäki oli aika vaikea, ei saanut onnistunutta hyppyä siihen kisahyppyyn. Hiihto tuntui kulkevan ihan hyvin, vaikka lähdössä annoin näköjään seitsemän sekuntia tasoitusta, kun lähin vähän myöhässä. Muuten hyvä hiihto, kommentoi Niittykoski

Nopeimman hiihtoajan suomalaisista esitti jälleen Waltteri Karhumaa, joka nousi ladulla 12 sijaa. Waltteri saapui maaliin pian Niittykosken perään, ollen 28:s. 

- Hiihto tuli kyllä aika haipakkaa! Huomaa, että on pari kisaa alla niin alkaa hengitystietkin kulkemaan paremmin täällä Sveitsissä. Hiihto oli tänään tosi hyvää omaa tasoa. Mäki on ollut koko Sveitsissä olon ajan hankalaa, ei se tänään siitä sen kummemmaksi muuttunut, kertasi Karhumaa.

Jesse Pääkkönen hiihti maaliin sijalle 29, Wille Karhumaa sijalle 41.

Suomen joukkue nuorten MM-kisoissa on yksi kisojen nuorimmista, urheilijat ovat 1999-2002 vuosina syntyneitä. Sveitsin kisoista on tarttunut mukaan tärkeää kokemusta tulevien vuosien nuorten MM-kisoja varten. Tulevina vuosina tavoitteena on olla maailman paras joukkue. Joukkueen nuoremmasta päästä oleva Waltteri Karhumaa koki saaneensa Sveitsistä mukaan hyvää kisakokemusta ja myös kunto on mennyt eteenpäin.

- Ekat MM-kisat, lähinnä nyt tosi hyvää kokemusta ja hiihtovauhtia on pystynyt parantamaan alkukaudesta. Tottakai tuohon hyppyyn olisi ollut mukava, kun olisit saanut vähän parempaa, totesi Karhumaa

 

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Otto Niittykoski

Waltteri Karhumaa