Uutisen päiväys

7.3.2008← Takaisin

Yhdistetyn maailmancupin viikonloppu käynnistettiin mäkikierroksella Holmenkollenilla

    Sääennuste lupaa haastavaa viikonloppua Holmenkollenille, joten yhdistetyn maailmancupin kilpailut käynnistettiin jo perjantai-iltapäivällä yhdellä mäkikierroksella.

    Holmenkollenin sääennusteet lupaavat hankalia olosuhteita mäkihyppäämiselle, joten FIS päätti aikaistaa yhdistetyn maailmancupin yhden mäkikierroksen hypättäväksi jo perjantai-iltapäivällä.

    Perjantain mäkikilpailukierros käytiin hyvissä olosuhteissa, joten päävalmentaja Jouko Karjalainen oli hieman harmissaan suomalaisten sijoituksista ensimmäisen kilpailukierroksen jälkeen. Karjalainen totesi kansainvälisen kauden päättymisen paistavan urheilijoiden suorituksissa. Karjalainen oli kuitenkin tyytyväinen Janne Ryynäsen hyppyyn, mutta toisaalta taas Anssi Koivurannan kilpailusuoritus oli jäänyt harjoituskierroksiin nähden pettymykseksi.

    - Janne Ryynäsen suoritukset ovat taas parempaan päin ja asetelmat ovat hyvät huomiseen kilpailuun. Anssi Koivuranta onnistui harjoituskierrosten hypyissään paljon paremmin kuin mitä nähtiin kilpailussa, Anssin ote jotenkin ”kirposi” , pohdiskeli Karjalainen kilpailun jälkeen.

    Perjantai-iltapäivän kilpailukierros on gundersen-kilpailumuodon ensimmäinen kilpailukierros, mikäli lauantain olosuhteet ovat kelvolliset toisen kilpailukierroksen hyppäämiselle.

    Lauantain 8.3.2008 kilpailuaikataulu on muokattu seuraavaksi:
    Klo 11(paikallisaikaa) koekierros
    klo 12 gundersenin 2. kilpailukierros
    13.05 sprintin mäkikilpailukierros
    15.45 gundersenin 15 km hiihto-osuus

    Holmenkollenilla ei perjantai-illan arvioiden mukaan pystytä hyppäämään yhdistetyn maailmancupia sunnuntaina 9.3. , sen vuoksi sprintin mäkikierros pyritään hyppäämään myös lauantaina. Mikäli lauantaina ei kuitenkaan päästä hyppäämään yhtään kilpailukierrosta, perjantai-iltapäivän mäkikierros muutetaan sprintin mäkiosuudeksii ja lauantaina klo 15.45 hiihdetään sprintti-kilpailumuodon mukainen 7,5 km osuus.

    Yhdistetyn maailmancup 2007-2008
    7.3.2008 Oslo NOR, HS 128
    Tilannekooste perjantain mäkiosuuden jälkeen( 1 kierros)

    1. David Zauner AUT
    2. Eric Frenzel GER +0,01
    3. Bernhard Gruber AUT +0,05
    10. Janne Ryynänen +0,40
    21. Jouni Kaitainen +0,56
    23. Anssi Koivuranta +1,01
    25. Jaakko Tallus +1,07
    Hannu Manninen ei osallistu Holmenkollenin kilpailuihin

    Tulokset
    www.fis-ski.com