Uutisen päiväys

19.2.2008← Takaisin

Yhdistetyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Zakopanessa

Yhdistetyn maailmancup jatkuu Zakopanessa - Ryynänen hakee mitalia nuorten MM-kilpaluista ja kauden parhaita sijoituksia loppukauden maailmancupeissa.

Suomen Hiihtoliitto on nimennyt joukkueen 23.-24.2.2008 Puolan Zakopanessa käytäviin yhdistetyn maailmancupin kilpailuihin: Hannu Manninen, Anssi Koivuranta, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus.

Kilpailuohjelmassa Zakopanessa on lauantaina 23.2. yhteislähtökilpailu ja sunnuntaina 24.2. sprintti. Kilpailut käydään HS 134-mäessä.

Janne Ryynänen hakee viikonlopun yhdistetyn maailmancupista vauhtia ensi viikon nuorten MM-kilpailuihin, jotka järjestetään myös Zakopanessa. Rovaniemeläinen Ryynänen lähtee hakemaan nuorten MM-kilpailusta mitalia sekä loppukauden maailmancupissa sijoitusta viiden parhaan joukkoon.

- Nuorten MM-kilpailuista ei vielä tähän asti ole ollut mitalia tuliaisina, ja sellaista lähden nyt hakemaan. Ensi viikonlopun maailmancupissa pääsee avaamaan konetta keskiviikkona kilpailtavaan yhdistetyn normaalikilpailuun nuorten MM-kilpailuissa, kertoo Ryynänen ja sanoo olevansa hyvillä mielin lähdössä mitalitaistoon.

Pieni flunssa on vaivannut Janne Ryynästä, minkä vuoksi viime viikonlopun Liberecin kilpailussa hiihto ei vielä sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Hyppäämiseen Jannella on omien sanojensa mukaan hyvä tuntuma ja käy vielä viimeistelynä ennen viikonloppua harjoittelemassa Rukan suurmäessä Arttu Lapin, Hannu Mannisen ja Anssi Koivurannan kanssa.

- Hiihdon osalta jouduin jättämään harjoituksia väliin, mutta nyt vointi on jo hyvä. Viime viikonloppuna hiihto ei ollut vielä parhaimmillaan, toisaalta kilpailu avasi ”konetta” jo ensi viikkoon, toteaa Ryynänen.

Zakopanesta Janne Ryynäsellä on hyvät kokemukset. Viime vuonna maailmancupissa tuli uran tähän asti paras sijoitus.

- Zakopane on minulle mieluisa kilpailuareena, siellä on tullut onnistumisia. Vuosi sitten sijoituin maailmancupissa viidenneksi, joka on toistaiseksi paras sijoitukseni maailmancupissa, kertoo Ryynänen.

Kilpailumenestys nuorten MM-kilpailuissa vaatii Ryynäsen mukaan hyvää onnistumista. Maailmancupissa samaa ikäluokkaa olevia kilpailijoita on muutama, joista Saksan Eric Frenzel ja Anssi Koivuranta ovat Ryynäsen mukaan kovimmasta päästä haastajia. Anssi Koivuranta on päättänyt jättää nuorten MM-kilpailut väliin ja keskittyy maailmancupin kilpailuihin.

- Maailmancupissa kilpailevia on vain muutama nuorten MM-kilpailussa, mutta jostain syystä erot tasoittuvat nuorten MM-kilpailuissa ja kärki on lähellä toisiaan. Hyvillä suorituksilla jopa voitto on mahdollinen, toteaa Ryynänen.

Ryynänen osallistuu nuorten MM-kilpailuissa ainoastaan keskiviikkona 27. helmikuuta kilpailtavaan yhdistetyn normaalikilpailuun ja matkustaa sieltä torstaina Salpausselän kisoihin mittelemään kotikilpailujen maailmancuppisteistä.

Kuluneen talven maailmancupeissa ei ole vielä ihan parhaita onnistumisia nähty Ryynäseltä joten tavoitteita riittää vielä loppukaudeksi.

- Maailmancupin loppukauden tavoitteena on saada sijoittuminen viiden parhaan joukkoon. Tähän asti talven sijoitukset ovat olleet kohtuullisia, mutta sellainen paras onnistuminen puuttuu. Kilpailukunto on kyllä hyvä ja on mahdollisuudet on parempaan suoritukseen. Lähden taistelemaan kärkisijoista, lupaa Ryynänen.

Kilpailuohjelma(paikallisaikaa)

Yhdistetyn maailmancup 2007-2008

Zakopane POL

23.2.2008 Lauantai – yhteislähtö

10:15 10 km hiihto-osuus

12:30 koekierros HS- 134

13:30 mäkikilpailu HS-134

Palkintojen jako

24.2.2008 Sunnuntai -sprintti

9:15 Koekierros HS-134

10:15 mäkikilpailu HS-134

13:30 hiihto-osuus 7,5 km

Palkintojen jako

Tulokset ja kalenteritiedot

www.fis-ski.com