Uutisen päiväys

28.12.2005← Takaisin

Yhdistetyn maailmancup jatkuu Saksan Grand Prix-sarjalla

Yhdistetyn maailmancup jatkuu Saksan Grand Prix-sarjalla 30.12.2005-6.1.2006

Yhdistetyn maailmancupissa kilpaillaan lähes kahden viikon tauon jälkeen 2. jakson ensimmäinen kilpailu Saksan Oberhofissa perjantaina 30.12.2005. Kyseessä on perinteinen yhdistetyn kilpailu, jossa hypätään kaksi kierrosta (HS140) ja hiihdetään 15 km. Kisa on osa Saksan Grand Prix-sarjaa (http://www.weltcupnordischekombination.de/). Sen muut osakilpailut ovat 3.1.2006 sprinttikisa (HS 128 + 7,5 km) Ruhpoldingissa (http://www.ruhpolding.de/) ja Gundersen-kisa (HS 96 + 15 km) Schonachissa 6.1.2006 V (http://www.schwarzwaldpokal.de/). Schonahissa kilpaillaan Schwarzwald-pokaalista nyt jo 40:nen kerran.

Saksan Grand Prix -sarjaa kilpaillaan nyt toisen kerran. Kokonaiskilpailun voitosta kisaavat ne urheilijat, jotka ovat osallistuneet kaikkiin kolmeen osakilpailuun. Loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan pisteet kaikista kolmesta osakilpailusta. Yhteiskilpailun kuusi parasta palkitaan rahapalkinnolla.

Suomen joukkueeseen kuuluvat maailmancupia johtava Hannu Manninen sekä Anssi Koivuranta, Antti Kuisma, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus.

- Joukkue lähtee hyvillä mielin cupin toiselle periodille. Matkantekokin sujui rattoisasti, kun joulupukin pussista oli löytynyt uusia kirjoja, kertoi Saksasta päävalmentaja Jani Klinga.
Uusi Grand Prix -sarja on joukkueelle tervetullut lisä.
- Tällainen kilpailusarja on hyvä asia myös yhdistettyyn. Viime vuonna sarjan voittanut Hannu Manninen lähtee tavoittelemaan ykköspaikkaa tälläkin kertaa. Myös Anssi Koivuranta on jälleen täysillä mukana sairastelun jälkeen. Anssin hiihtokunto on vielä vähän arvoitus, kun takana on antibioottikuuri ja harjoittelutaukoa tuli sen myötä viikon verran, Klinga jatkoi.
- Olosuhteiden pitäisi nyt olla tasapuoliset, lunta on ja pikkupakkasta on luvassa, tiesi Jani Klinga.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Tietoja urheilijoista: http://www.nordic-combined.fi/