Uutisen päiväys

25.11.2004← Takaisin

Yhdistetyn kova kolmikko valmiina

Hannu Manninen päätti viime kauden maailmancupin kokonaisvoittajana, ja samaa titteliä hän hamuaa tälläkin kaudella. Saksan Ronny Ackermann ja Itävallan Felix Gottwald eivät kuitenkaan aio päästää Mannista helpolla.

Yhdistetyn viime kauden kolme kovinta, kun jätetään laskuista pois uransa lopettanut Samppa Lajunen, tasapainottelevat tulevan kauden tavoitteissaan maailmancupin ja MM-kilpailujen välillä. Sekä Hannu Manninen, Ronny Ackermann että Felix Gottwald haluavat menestyä molemmissa.
- Viime kausi oli osaltani loistava. Samanlaisen kauden haluaisin nytkin, Manninen kertoi.
Rovaniemeläisellä onkin hyvät lähtökohdat tulevaan talveen, sillä hänen kesäharjoittelunsa on sujunut hyvin.
- Meillä on uudet valmentajat ja muutama asia onkin laitettu uusiksi, mutta se ei ole vaikuttanut tuloksiini.
Manninen kokeili hiihtovauhtiaan myös pari viikkoa sitten Muonion Oloksen hiihtokisoissa, mutta sijoitus kuului lähinnä kategoriaan ynnä muut.
- Olin tuolloin tehnyt vain muutaman hiihtoharjoituksen ja vetänyt kovaa treeniä ennen sitä, joten se näkyi. Nyt tilanne on toinen: sekä hiihto että hyppääminen sujuu, vaikka olenkin päässyt hyppäämään lumelle vasta noin 50 kertaa.
Ackermannin päätavoitteena on luonnollisestikin kotikisat Oberstdorfissa, ja hän aikoo asennoitua maailmancupin lähinnä 70-prosenttisesti.
- Olen harjoitellut nyt kovaa ja tehnyt todella paljon työtä, että en oikeastaan tiedä, missä kunnossa olen muihin nähden. Se nähdään sitten lauantain kisassa, hän virnisti.
Felix Gottwald voitti kesällä yhden kesä- Grand Prix’n joten hän totesi itseluottamuksensa olevan nyt kohdallaan.
- Olemme tehneet joukkueessa vähän muutoksia harjoitteluumme, olemme mm. juosseet paljon. Lisäksi kävimme leirillä Islannissa. Se oli todella hyvä reissu! Se oli erilainen leiri ja siitä sai hyvin lisämotivaatiota, hän kehui.
Hieman epävarma Gottwald on tosin tällä hetkellä hyppykunnostaan, sillä lumiharjoittelu on jäänyt vähäiseksi.
- En ole vielä päässyt hyppäämään edes isosta mäestä, joten hyppykunto täytyy hakea kisojen kautta.