Uutisen päiväys

26.11.2008← Takaisin

Yhdistetyn joukkueessa odottava tunnelma

    Ruka Nordic Opening avaa jälleen yhdistetyn ja mäkihypyn maailmancupin. Suomen yhdistetyn joukkueessa odotetaan jo malttamattomina tulevia tosi koitoksia.

    Yhdistetyn A-maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen kertoo, että joukkueessa vallitsee erittäin hyvä tunnelma.

    - Hyppäämään on päästy kiitettävän hyvin. Pojat ovat onneksi pysyneet terveinä. Ville Kähkönenkin sai kipsin pois kädestään. Valmistelut Rukan osakilpailuja varten ovat sujuneet ongelmitta, Savolainen kertoi tyytyväisenä.

    Maajoukkue täydentyi eilen Lauri Asikaisella. Pienestä ailahtelevaisuudesta huolimatta Asikainen on päävalmentajan mukaan selvä viides jäsen joukkueeseen.

    - Lauri on hypännyt koko syksyn erinomaisesti, vaikka nuorella kaverilla on suorituksissaan ailahtelevaisuutta. Ennen Laurin valintaa halusin nähdä hänet myös isossa mäessä, Savolainen paljasti.

    Ei tulostavoitteita

    Kuluva viikko on ollut pojilla kiireinen. Torstaina heillä on hieman helpompi päivä.

    - Huomenna pojat pääsevät ladulle ja kuntosalille. Meillä on ollut tiukka viikko, joten annetaan heidän hieman hengähtää, Savolainen muistutti.
    Kovaa lumisadetta ei toivottu viikonlopuksi, mutta Savolainen uskoo, että suomalaiset ovat iskussa.
    - Mitään tulostavoitteita ei näille nuorille vielä kannata asettaa. Luonnollisesti pojilla kova luottamus omaan tekemiseen, Savolainen kertoo.
    Ryynänen haastamaan kärkimiehiä

    Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustava Janne Ryynänen on valmis taistelemaan palkintopallisijoista kotimaisemissa. Nuoren miehen valmistautuminen ei ole sujunut täysin ongelmitta.

    - Sääressäni on liiallisesta rasituksesta johtuvia ongelmia, mutta en usko sen haittaavaan kilpailua, Ryynänen toteaa.

    Ryynänen uskoo, että kärkikahinoissa nähdään tuttuja kasvoja.
    - Samat naamat ovat varmasti jälleen kärkikahinoissa mukana, mutta toivottavasti suomalaiset pistävät kunnolla kampoihin, Ryynänen naurahti.