Uutisen päiväys

20.10.2009← Takaisin

Yhdistetyn joukkueella onnistunut leiri Ramsaussa

Yhdistetyn A-maajoukkue on nauttinut hyvistä leiriolosuhteista Ramsaussa. Leirin ensimmäinen viikko oli hiihtotekniikkan hiomista ja edessä vielä 3 päivää mäkiharjoittelua Kranjissa ennen kotiinpaluuta.

Yhdistetyn A-maajoukkue on ollut leirillä Itävallan Ramsaussa (Ramsau am Dachstein) viikon. Leiriolosuhteet vaikuttivat alkuun haasteellisilta, sillä maastohiihtojoukkue joutui keskeyttämään leirinsä huonojen olosuhteiden vuoksi juuri ennen yhdistetyn leirin alkamista. Jäätiköllä olosuhteet olivat tuolloin harjoitteluun mahdottomat, mutta lumisateet korjasivat kuitenkin olosuhteet Ramsaun kylässä niin mainioiksi, että leirin avauspäivänä kylän alueelle tehtiin ladut ja joukkue pääsi aloittamaan harjoittelun suunnitelmien mukaan. Viimeiset kolme päivää joukkue on hiihtänyt ylhäällä jäätiköllä ja nauttinut sielläkin nyt ensiluokkaisista olosuhteista sään suosiessa harjoittelijoita.
Joukkue matkustaa vielä kolmeksi päiväksi Sloveniaan Kranjiin, missä harjoittelu painottuu mäkihyppäämiseen. Leirijakson tärkeänä osana on ollut myös keskittyä joukkueen kauden varusteiden testaamiseen ja erityisesti mäkipukujen hankintaan. Kranjissa joukkue pääsee siis testaamaan uusia mäkipukuja.
Päävalmentaja Kimmo Savolainen on tyytyväinen joukkueen leiriin Ramsaussa.
- Hyvät harjoitukset on pystytty tekemään täällä. Ensin näytti ennakkotietojen perusteella että olosuhteet ovat haastavat, mutta hyvä leiri on ollut tähän asti. Perushyvä meininki joukkueessa, summasi Savolainen tunnelmia leiriltä.
Kimmo Savolainen kertoo joukkueen harjoitusten keskittyneen joukkueen toisen valmentajan Reijo Jylhän johdolla tekniikan hiomiseen.
- Tekniikkaa on hiottu joka päivä ja oikeastaan joka treenissä. Tekniikan hiontaan on panostettu aika paljon ja täytyy sanoa, että kehitystäkin on tullut, kertoo Savolainen.