Uutisen päiväys

3.1.2009← Takaisin

Yhdistetyn joukkue jatkoi hyviä suorituksia

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Saksan Schonachissa. Ohjelmassa oli kauden ensimmäinen joukkuekilpailu, jossa oli mukana 11 joukkuetta.

Schonachin HS96-mäessä nähtiin komeita hyppyjä. Pisimmän leiskautuksen teki Itävallan Mario Stecher 101 metrin hypyllään.

Kotiyleisön iloksi Saksa onnistui mäkiosuudella parhaiten. Saksa lähti hiihto-osuudelle kärjessä, kun Itävalta tuli kolme sekuntia perässä. Mäkisosuuden kolmas oli hienosti Suomi, joka oli jäljessä Itävaltaa ainoastaan seitsemän sekuntia.
Suomen joukkueesta mäkiosuuden ensimmäisenä aloitti Janne Ryynänen, hypäten 91,5 metriä. Toisena puomilta laskeutui Lauri Asikainen, joka loikkasi komeasti 95 metriä. Jaakko Tallus hyppäsi 89 metriä, kun maailmancupin kärkimies Anssi Koivuranta ponkaisi upeasti 97,5 metriä.

-
Mäkiosuudella ei ihan onnistuttu omalla tasollamme, mutta aina parantamisen varaa jää, yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen kommentoi.

Saksa voitti, Suomi neljäs

Ensimmäisellä viiden kilometrin hiihto-osuudella nähtiin dramatiikkaa, kun Janne Ryynänen, Itävallan Lukas Klapfer ja Saksan Georg Hettich kolaroivat keskenään. Kaikki kolme pääsivät jatkamaan hiihtoaan ilman suurempia välinerikkoja. Itävalta oli osuuden jälkeen kärjessä, kun Suomen joukkue oli edelleen kolmantena. Ryynänen jäi kärjestä 13 sekuntia.
Lauri Asikainen lähti viemään toista osuutta, mutta nuoren suomalaisen vauhti ei riittänyt haastamaan kärkimiehiä, Itävallan Bernhard Gruberia ja Saksan Eric Frenzeliä. Asikainen tuli vaihtoon kuudentena (+54,1).
Suomen joukkueen kolmatta osuutta veti Jaakko Tallus, joka yritti saavuttaa kärkimiehiä. Tallus pystyi nostamaan suomalaiset viidenneksi. Hän jäi kärjestä hieman yli minuutin. Saksan Björn Kircheisen vei joukkueensa johtoon, eikä Itävallan Wilhelm Denifl jaksanut roikkua perässä. Kaksikon välille eroa syntyi jopa 22,3 sekuntia, kun aiemmin se oli ollut muutaman sekunnin luokkaa.
Ankkuriosuudelle lähdettiin Saksan johtaessa ylivoimaisesti, eikä kotijoukkueen Tino Edelmannia saavutettu. Edellmann veti tänään pitemmän korren, jättäen toiseksi tulleen Norjan ankkurin Magnus Moanin yli 19 sekunnin päähän. Kilpailun kolmas oli Itävalta, kun Suomi jäi tänään neljänneksi.

-
Tänään pojilta hyvä suoritus, koska pystyimme myös haastamaan kärkimiehiä hiihto-osuudella. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin joukkuekilpailuihin, Savolainen toteaa tyytyväisenä.

-
Huomenna en odota muuta kuin, että pojat jatkavat vähintään omalla tasolla. Anssilla on keltainen liivi, joten hän on varmasti huomennakin mukana kärkikahinoissa, Savolainen lisää.
Tulokset 3.1.: 1. Saksa 43.28,1, 2. Norja + 19,6, 3. Itävalta + 34,7, 4. Suomi +57,1, 5. Ranska + 1.02.5, 6. Yhdysvallat +1.21.0
Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna henkilökohtaisilla kilpailuilla Schonachissa.
Lisää tuloksia www.fis-ski.fi