Uutisen päiväys

8.10.2009← Takaisin

Yhdistetyn A-maajoukkueella on hyvät fiilikset kauden alla

Yhdistetyn A-maajoukkue kokoontui keskiviikkona 7.10. Vantaalle mediapäivän viettoon yhteistyökumppanin SGN Groupin tiloihin. Sateinen sää ei haitannut joukkueen hyviä tunnelmia - talvihan sieltä on nyt tulossa!

Yhdistetyn A-maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen istui rauhallisilla mielin joukkueensa kanssa mediapäivän avauksessa keskiviikkona SGN Groupilla. Joukkueen kesän leirisuunnitelmat on saatu toteutettua onnistuneesti ja edessä on seuraavalla viikolla lähtö leirille Ramsaun jäätikölle:

- Olemme olleet leirillä tähän mennessä 51 vuorokautta ja lähdemme ensi maanantaina Itävaltaan Ramsauhun leirille, siellä päästään hiihtämään hyvissä olosuhteissa. Ramsausta käsin käydään myös hyppäämässä Sloveniassa Kranjissa. Matkaan liitetään myös uusien mäkipukujen hankinta, joten monta hyvää asiaa saadaan noiden päivien aikana, kertoo Savolainen.

Kimmo Savolainen kertoo Hannu Mannisen kilpailuareenoille paluuseen liittyvistä suunnitelmista:

- Meillä on maailmancupissa Rukalla mukana myös kansallinen ryhmä yhdistetyssä. Tämä tarkoittaa, että saamme nimetä kilpailuun 8 urheilijaa. Alustavasti on suunniteltu, että Hannu kilpailee siellä mukana sekä vuoden vaihteessa Oberhofissa. Hannun suunnitelmat menevät tänä talvena kuitenkin koulun ja perheen ehdoilla, muistuttaa Savolainen.

Maailmancupin mestari Anssi Koivuranta toteaa olevansa nyt median suunnalta ennakkosuosikin roolissa, itse kokee olevansa kevään maailmancupin päätyttyä jälleen samalla viivalla muiden kanssa:

- harjoittelukausi on pitkä ja Rukalla taas nähdään missä mennään. Jos vertaa viime kesään jolloin harjoittelu meni todella hyvin, niin nyt ollaan onnistuttu ainakin yhtä hyvin, kertoo Koivuranta ja antaa kannustusjoukoille aihetta odottaa menestystä tulevanakin talvena.

Hannu Mannisen paluu puhuttaa paljon ja Anssi on siitä luonnollisesti myös iloinen:

- Kyllähän Hannulla on paljon annettavaa tälle joukkueelle pitkän urheilu-uransa myötä ja varmasti tervetullut vahvistus tähän joukkueeseen. Myös se että Hannu jakaa mediakiinnotusta helpottaa talvea, totesi Koivuranta.

Avaustilaisuuden ja haastetteluiden jälkeen siirryttiin SGN:n rakennusten toiseen päähän ja yhdistetyn pojat pääsivät (toki opastajan varmistamana) normaalia isomman menopelin, traktorin, ohjaimiin ja kun urheilijoista on kyse, kilpailuhan se pitää olla!

Traktorilla piti ajaa lastausalueen aitoijen toiselle puolelle hakemaan nokkakuormaajalla lastauslava, kuljettaa se toiselle puolelle taas takaisin lavapinon päälle ja peruutus takaisin ruutuun. Kilpailun ylivoimainen ohjastaja oli Lauri Asikainen. Maailmancupin pistejahdissa parhaitan menestyneet Ryynänen ja Koivuranta jäivät tällä kertaa sijoille kuusi ja viisi.

Yhteistyökumppanin varastosta löytyi muitakin mielenkiintoisia menopelejä ja joukkueen kisailujen ohessa nauru ja pienet keljuilutkin irtosivat välissä jos toisessakin.

Mediapäivää ei tällä kertaa syksyn sää "hellinyt", mutta Jaakko Tallus kiteytti kelitilanteen osuvasti:
- eihän se mitään haittaa - sehän vaan tarkoittaa, että talvi on tulossa kun sataa tuolla tavalla ja sehän on vaan hyvä se!

"Kirjurina ja kuvaajana" Niina Pirskanen