30.11.2013← Takaisin

YHDISTETTY: Herola ylsi uransa parhaaseen Rukalla

• Herola tuuletti suoritustaan.

Rukalla tuuliolosuhteiden vuoksi yhdistetyn joukkuekilpailu siirtyi sunnuntaille ja lauantaina käytiin henkilökohtainen kilpailu, jossa oli voimassa perjantaina hypätyn varakilpailun tulokset.

A-maajoukkueen Ilkka Herola sijoittui kilpailussa 13:nneksi. 18-vuotias Herola lähti ladulle sijalta 29. Puijon Hiihtoseuran mies oli tyytyväinen suoritukseensa.

"Elämän paras suoritus, joten tyytyväinen pitää olla. Yllätin muiden lisäksi varmasti myös itseni. En olisi uskonut pystyväni tuollaiseen suoritukseen, Herola kommentoi hiihdon jälkeen.

- Kotiyleisön edessä on aina hienoa kilpailla. Latu on rankka, mutta se sopii minulle."

Janne Ryynänen oli perjantain varakilpailun jälkeen sijalla 18. Tänään Ryynänen oli hiihdon jälkeen 25.

"Vähän liian kovaa vauhtia joutui pitämään heti ensimmäisillä kilometreillä. Hiukan enemmän kun olisi ollut potkua viimeisillä kierroksilla, niin olisin varmaankin saanut paremman sijoituksen. Tuosta on hyvä lähteä parantamaan. Nyt ainakin tietää, että on potentiaalia ja se kertoo itselle jo jonkin verran."

Neljänneltä sijalta hiihto-osuudelle lähtenyt saksalainen Eric Frenzel voitti kilpailun 3,5 sekunttia ennen Norjan Jörgen Graabakia. Norjalaisten hyvää kisamenestystä siivitti Magnus Krogin kolmas sija.

Muut suomalaiset: Jussi Salo 46., Eetu Vähäsöyrinki 49.

Joukkuekilpailu käydään Rukalla sunnutaina. Suomen joukkueessa kilpailevat Ilkka Herola, Mikke Leinonen, Arttu Mäkiaho ja Janne Ryynänen.