Uutisen päiväys

7.12.2013← Takaisin

YHDISTETTY: Herola jälleen hyvään suoritukseen maailmancupissa

  • Ilkka Herola

Yhdistetyn kilpailu HS100-mäestä joutui tänään tuulen riepottelemaksi Norjan Lillehammerissa. Maailmancupin toinen henkilökohtainen kilpailu saatiin kuitenkin vietyä läpi haastavista tuulioloista huolimatta.



Suomalaisista mäkiosuudella onnistuivat Eetu Vähäsöyrinki, joka jakoi 17:n sijan ja Ilkka Herola, joka oli mäen jälkeen 19:ntenä.



"Hyppy on hyvällä mallilla. Rentous on löytynyt hyppäämisessä. Ennen Rukan kisoja käytiin Taivalkoskella treenaamassa ja siellä kaikki loksahtivat kohdalleen. Sen jälkeen homma on toiminut mäessä hyvin", Vähäsöyrinki sanoo. 


"Odotan innolla huomista suurmäen kisaa. Siinä tulee enemmän eroja miesten välillä. Samanlaista hyppyä lähden tekemään kuin edellisetkin."



Hiihtoladulla Vähäsöyrinkin sairastelu näkyi, eikä mies päässyt kunnon vauhtiin lainkaan. Lopputuloksissa Vähäsöyrinki putosi 10 kilometrin hiihdon jälkeen sijalle 48.



"Hiihto on tosi nahkeeta, kyllä sairastelu näkyy vielä. Ennen Rukaa hiihtovauhtikin oli hyvällä mallilla, mutta viikonlopun sairastelun vuoksi ei hapetus toimi kropassa. Menee reisipatti ihan samantien jumiin", Vähäsöyrinki mietti hiihtoa.



Herola osoitti jälleen hyvää hiihtokuntoa ja nosti sijoitustaan hiihto-osuudella, jääden lopulta voittaja Ranskan Jason Lamy-Chappuis'ta jälkeen minuutin ja 15 sekuntia. Herola oli kisan 14:s.



"Ei ollut tänään helpoin mahdollinen paikka hypätä, olosuhteet olivat aiika vaihtelevat. Mutta ei se kuitenkaan niin huono ollut, että olisi mun hypyn pilannut. Hyppy oli ihan perussuoritus. Toki fiilis oli epävarma, kun eilen ei päässyt hyppäämään ja vain yksi koekierros hyppy alla ennen kisaa", Herola summasi.



"Hiihto kulki hyvin, samalla tavalla kuin viime viikonloppuna Rukalla. Vähintäänkin samanlaiseen kisaan tähtään huomenna. Parempaa ehkä mäessä, lähemmäs kympin sakkia. Silloin pystyy lopputuloksissa varmasti tuonne 15 joukkoon nakuttamaan sijoituksia."



Janne Ryynäsen kisa oli tukkoinen alusta alkaen. Hyppy kantoi 87 metriä ja oikeutti jaettuun 48. sijaan. Ladulle Ryynänen lähti hiihtämään kovalla riskillä. Reilu puolet Ryynänen hiihti kärjen kanssa samaa vauhtia, mutta loppuun saakka vauhti ei pitänyt. Loppusijoitus oli 48:s.



"Kyllä se hyppy ottaa päähän. Ei ole nyt tullut ollenkaan onnistumisia mäessä. Tänään jouduin kerran pois puomilta, mutta ei se odottelu sitä pilannut. En kyllä toisaalta osannut hyödyntääkään olosuhteita, vaikka loppuun olisin kaivannut vähän enemmän happea", Ryynänen pohti.



"Saa olla aika kova hiihtäjä, jos meinaa noilta sijoilta nousta kohti kärkeä. Lähdin kovaa ja jaksoin seitsemän kilometrin kohdalle, sitten tuli hyytyminen. Huomiselle toivoisi jopa vähän tuuria tuonne mäkeen, nostaisi itseluottamusta ja paremmalla mielellä pääsisi ladulle."



Ranskan Lamy-Chappuis'n takana toiseksi ylsi Japanin Akito Watabe ja kolmanneksi Norjan kova hiihtäjä Mikko Kokslien.



Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33484/race=1698/index.html

Huomenna sunnuntaina on vuorossa HS138-mäki, jonka jälkeen hiihdetään jälleen 10 kilometrin hiihto. Kilpailu alkaa klo 10.30 Suomen aikaa.
Lähtölistat sunnuntain kilpailuun päivittyvät osoitteeseen http://www.fis-ski.com/nordic-combined/events-and-places/event=33484/race=1699/index.html