Uutisen päiväys

6.4.2013← Takaisin

Vuokatti selvällä erolla Suomen mestariksi

Vuokatti Ski Team Kainuu otti miesten 4x10km viestissä Suomen mestaruuden selvällä yli minuutin erolla hopealle hiihtäneeseen Jämsänkosken Ilvekseen. SM-pronssille hiihti Oulun hiihtoseura.

Miesten Suomen mestaruusviestissä Kontiolahdella nähtiin heti kisan alussa kova rytinä, kun noin sata metriä startista miehet vetivät sumppuun ja kymmenkunta hiihtäjää kaatui ladulle. Muutaman sauvarikon lisäksi nähtiin myös yksi suksen katkeaminen.
Eturivistä kisaan lähteneet joukkueet selvisivät rytäkästä vain spekulaatioiden kuuntelemisella, sillä kolari tapahtui kärjen takana.
- Eturivin paikka oli pedattuna, niin mukava oli lähteä ja siinä vältti haaverit, Vuokatti Ski Team Kainuun Iivo Niskanen kertoo.
Niskanen lähti iskemään ladulle heti kovaa.
- Onneksi oli Niklas (Colliander) mukana niin oli mukava hiihtää porukalla. Nicke teki hyökkäyksen ja irtaannuttiin ryhmästä. Kun Happo (Matti Heikkinen) puuttui Vantaalta, niin pystyin vetää sata lasissa, Niskanen kertoo.

Toisella osuudella Sami Jauhojärvi jatkoi Niskasen hyvin aloittamaa irtiottoa.
- Vedin tietoisesti kovaa, oli tarkoituskin, että tehdään perinteisen osuuksilla reipas ero muihin, Jauhojärvi kertoo.
Mestaruus maistui kaikista makealta. Ensimmäisen vapaan osuuden eli viestin kolmannen hiihtänyt Teemu Härkönen:
- En paljon tänään passaillut vaan hiihdin ihan omaa parasta hiihtoa. Hyvältä maistuu mestaruus.
Vuokatti Ski Team Kainuun ankkuriosuuden hiihtänyt Mikko Koutaniemi sai hiihdellä aika rauhassa kärjessä. Ladun varressa mies antoi myös kommenttia suoraan lähetykseen.
- Oli niin tuttu reportteri (Martti Jylhä) ladun varressa, että oli pakko antaa kommenttia. Oli kiva lähteä ankkuriosuudelle, kun pojat oli tehneet niin hyvän eron. Taktiikka piti, terävällä päällä lähdettiin. Aika lailla sai kymmenen kilometriä nautiskella hiihdosta, Koutaniemi kiittelee.

Jämsänkosken Ilves hiihti joukkueella, Henri Jelonen, Anssi Pentsinen, Tomi Oittinen ja Jussi Simula.
Avausosuuden hiihtänyt Jelonen ei ollut tyytyväinen joutuessaan lähettämään Pentsisen ladulle sijalta kaksitoista.
- Ihan täysillä lähdin ja riskillä kuromaan eroa umpeen. Lopussa alkoi jo vähän matka painaa. Ihan hyvä hiihto oli minulta tänään, olen tyytyväinen suoritukseeni, Pentsinen kommentoi.

Oulun Hiihtoseura oli pronssiin tyytyväinen.
- Aloitusosuudella pyrin tekemään kaikkeni. Joukkue teki hienoa duunia ja kolmas sija SM-kisoissa on meille hieno suoritus. Hiihtojärjestys oli helppo päättää, kun Jarmo ja minä ollaan selvästi perinteisellä vanhempia ja kun itse olen jollakin tasolla nopeahko, niin oli selvä, että minä aloitan, Lasse Paakkonen kertoo taktiikasta.
Paakkosen lisäksi pronssijoukkueessa hiihtivät Jarmo Rissanen, Heikki Palosaari ja Jonne Seppänen.

Lisää kommentteja:
http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/sm-viesti-miesten-kommentit/