Uutisen päiväys

25.1.2009← Takaisin

Vuokatin vammaishiihdon- ja ampumahiihdon MM-kilpailut alkoivat Venäjän tahdissa

    Vuokatissa järjestettävien vammaishiihdon– ja ampumahiihdon MM-kilpailujen ensimmäiset mitalit jaettiin sunnuntaina 25. tammikuuta ampumahiihdon takaa-ajokilpailussa.

    Suomalaisista parhaasta tuloksesta vastasi Maija Löytynoja ollen pystyhiihtäjien (LW 2-9) luokan neljäs. Näkövammaisten luokassa (B1-B3) kilpaileva Jarmo Ollanketo oli oppaansa Marko Törmäsen kanssa 12:s.

    Löytynoja lähti kahdeksantena takaa-ajon toiselle osuudelle vajaa kolme minuuttia kärjen perässä. Toisella osuudella hyvä hiihtovauhti nosti Löytynojan kuudenneksi. Lopullinen sijoitus oli neljäs, kun kilpailun ensimmäiseksi ja kolmanneksi hiihtäneet Ukrainan hiihtäjät diskattiin protestin jälkeen. Kilpailun voitti Venäjän Anna Burmistrova ja Vuokatissa harjoitteleva Japanin Shoko Ota nousi kolmanneksi.

    -Ensimmäinen kisa on aina se hankalin. Tänään en saanut ammunnassa rytmiä päälle eikä hiihtokaan sujunut toivotulla tavalla. Toisella pätkällä hiihto tuntui jo paremmalta ja huomista perinteisen kisaa odotan innolla. Huomenna tavoitteena on parantaa tästä, Löytynoja kertoo tunnelmistaan.

    Jarmo Ollankedon ja Marko Törmäsen sijoitus alkukilpailussa oli 12:s, kun kymmenen parasta jatkoi toiselle osuudelle. Miesten näkövammaisten luokassa Venäjä otti kaksoisvoiton. Voiton vei Evgeniy Safronov oppaansa Ural Gumerovin kanssa.

    - Kolmen viikon sairastelu tuntui hiihdossa ja se vaikutti ammuntaankin. Tänään ei riittänyt potku kympin sakkiin, pettynyt Ollanketo toteaa.

    Ilkka Tuomiston kisaurakka alkaa lempimatkalla

    Maanantaina vuorossa on perinteisen pitkät matkat. Kilpailu on Suomen suurimman mitalitoivon Ilkka Tuomiston mielimatka ja tavoitteet ovat korkealla.

    - Odotan kovasti huomista kisaa. Takana on hyvä harjoittelukausi ja olen hyvässä kunnossa. Perinteisen pitkä matka on mielimatkani ja lähden taistelemaan mitalista. Muillakin matkoilla on kaikki mahdollisuudet mitaleille, maastohiihdon maajoukkueen kanssa harjoitteleva Tuomisto kertoo.

    Huomenna kilpailevat suomalaisista myös Rudolf Klemetti oppaansa Jussi Piiraisen kanssa sekä Maija Löytynoja, jonka tavoitteena on urakoida kaikki matkat. Flunssasta toipuva Jarmo Ollanketo jättää matkan väliin ja keskittyy torstain vapaan hiihtotyylin kilpailuun.

    Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettäviin vammaishiihdon ja –ampumahiihdon kilpailuihin osallistuu 167 urheilijaa 20 maasta. Joukkueisiin kuuluvia henkilöitä on Vuokatissa yhteensä 260. Vuokatin MM-kisoissa kilpailupäiviä on kuusi, joista maastohiihdossa neljä ja ampumahiihdossa kaksi.

    TULOKSET

    Linkki tuloksiin: http://www.championchip.fi/skriptit/tulokset/index.asp?cc=&id=515

    http://www.ipcvuokatti2009.net/