Uutisen päiväys

10.10.2008← Takaisin

Vuokatin Urheiluopiston ensilumen latu avattiin

Jo viime keväänä ilmoitettiin, että ulkohiihtokausi aloitetaan Vuokatissa 10.10. klo10.

Vuokatissa on ollut jälleen kerran kesän yli tykkilunta säilössä noin 30.000 kuutiota. Tuolla lumimäärällä pystytään varmistamaan alkutalven hiihto-olosuhteet kaikissa tapauksissa, kuten parina viime vuonna on saatu todeta.
Ladun teko aloitettiin alkuviikolla ja valmista ensimmäisen ulkolatuosuuden osalta tuli lupausten mukaan hyvissä ajoin ennen 10.10. klo10 ilmoitettua avautumisaikaa.
Ladulla on alussa mittaa ulkona noin1,5 km ja siihen lisäksi 2,5 km tunneliosuutta. Hiihtolenkin mitta on siis 4 km. Kelien viilentyessä ja sesongin pyörähtäessä kunnolla käyntiin jatketaan ulkolatua vielä 2-3 km:n verran. Ensimmäistä osuutta varten lumivuorta tarvittiin vasta noin 20% verran. Lunta ladulla on joka paikassa 60-100 cm, joten ihan pienet sään vaihtelut eivät latua sulata.
Latu oli heti perjantaina kovassa käytössä. Ladulla harjoittelivat ainakin Sotkamon Hiihtolukion ja Jällivaaran Hiihtolukion oppilaat sekä myös Tsepalova Team itsensä Julia Tsepalovan johdolla. Ladulla haki tuntumaa Vuokatin maisemiin myös muutama vammaishiihtäjä. Vuokatissahan kilpaillaan vammaishiihdon maailmanmestaruuksista ensi talvena.
Alkavan viikonlopun aikana Vuokatin Urheiluopiston ensilumenlatua testaavat myös HiihtoSuomi 2008 -tapahtuman osallistujat.
Lisätietoja netissä osoitteessa www.vuokattisport.fi.