26.1.2008← Takaisin

Voitot menivät norjalaisille Himoksella

Freestylen Nordic Cup käynnistyi lauantaina Jämsän Himoksella kumparekilpailuilla. Yli sadan laskijan voimin laskettu kilpailu huipentui naisten ja miesten sarjojen tiukkaan voittokamppailuun.

Naisten alkukilpailun voittaja, nuorten maajoukkuelaskija, Jyväskylän Freestyleseuran Jonna Nieminen pääsi kumpareikkoon viimeisenä. Alahypyn jälkeinen virhe pudotti hänet korkeimmalta pallilta ja voiton nappasi Norjan Nina Hoiland.

”Totta kai harmittaa, kun voitto pääsi käsistä. Toisaalta olen tyytyväinen, kun sain kuitenkin kaksi hyvää laskua kisaan aika vaativassa rinteessä. Huomenna parikumparekisaan lähden täysillä, en aio jarrutella”, suunnitteli Nieminen miettien jo sunnuntaina laskettavaa parikumparekisaa.

Hoiland voitti kilpailun 17.83 pisteellä, kun Nieminen sai 17.12 pistettä. Norjan nuori nainen oli iloinen tiukasta kisasta.

”Tänään oli hauska laskea ja kisa huipentui tiukkaan taistoon. Voitto oli vähän yllätys, koska en saanut yhtään hyvää harjoituslaskua, joten olen tosi iloinen”, kertoi Hoiland.

Eurooppa-cupiin lähtijät onnistuivat

Ensi keskiviikkona Suomen Eurooppa-cupiin lähtee lauantaina Himoksella kovia tuloksia laskenut joukkue. Vaikka miesten kilpailussakin voitto lipesi Norjaan, nousivat suomalaiset erinomaiselle tasolle.

Norjan Audun Hammerslandin viedessä voiton 24.06 pisteellä, toiseksi laski Jyväskylän Freestyleseuran Vili-Verneri Vanhala (23.90 p.).

”Aikamoinen yllätys oli toinen sija. Lasku kulkee, eikä tullut oikeastaan ollenkaan virheitä. Huomenna sitten revanssi parikumpareissa”, heitti Vanhala ja oli jo menossa laskemaan Slope stylen iltakisan.

Hammersland oli tyytyväinen olosuhteisiin, riittävän vaikeaan mäkeen ja tiukkaan kisaan. Suomalaiset pistivät alkukilpailun voittajan todella tiukille finaalissa.

”Taso oli tosi kova tänään. Tämä oli hyvä startti kaudelle ja mielelläni lähden voittamaan myös huomenna, mutta ei se helpolla taida irrota”, kommentoi Hammersland.

Kilpailun kolmanneksi laski helsinkiläinen Freestyleseura Moebiusta edustava Mika Tainio.

”Kaksi hyvää laskua tänään, olen tosi iloinen. Siitä on aikaa, kun viimeksi olen onnistunut. Itseluottamus nousee aika kohisten, ja huomenna on helppo lähteä uuteen kisaan”, hymyili Tainio.

Sunnuntaina Himoksessa lasketaan parikumparekilpailu.

Nordic Cup, kumpareet, 26.1.2008, Himos:
    Naiset:
    1) Nina Hoiland, NOR, 17.83 p. 2) Jonna Nieminen, FIN, 17.12 p. 3) Susanna Westin, 11.17 p.
    Miehet:
    1) Audun Hammersland, NOR, 24.06 p. 2) Vili-Verneri Vanhala, FIN, 23.90 p. 3) Mika Tainio, FIN, 22.96 p.

Nuorten sarjat
    M13: 1) Joni Nieminen, JFS; 11.32 p. 2) Nuutti Juvonen, JFS, 10.63 p. 3) Jatro Pihlavamäki, JFS, 10.20 p.
    W16: 1) Gunilla Altenau Rokne, NOR, 12.83 p. 2) Frida Carlqvist, SWE, 11.58 p. 3) Klingen Amundsen, NOR, 10.40 p.
    M16: 1) Jimi Salonen, JFS, 19.95 p. 2) Lassi Mustonen, JFS, 19.29 p. 3) Jussi Penttala, MOE, 18.79 p.