Uutisen päiväys

12.1.2009← Takaisin

Virpi Kuitunen toipunut hyvin kantapäävaivastaan

Virpi Kuitunen joutui jättämään viikonvaihteen SM-hiihdot Jämillä väliin tervehdyttääkseen Tour de Skin loppupäivinä ärtynyttä oikean kantapäänsä rasvapatjaa. Kantapää voi kuitenkin jo selvästi paremmin kuin Tour de Skin viime päivinä, vaikka oireileekin edelleen.

”Enää ei aamuisin ole tuskallisen vaikeaa nousta sängystä ja normaali kävely kantapäästä löysillä kengillä onnistuu lähes kivutta. Monon tai korkokengän jalkaan laittaminen aiheuttaa silti edelleen kipua. Olen lääkekuurilla vielä viikon ja yritän taiteilla kivun rajoissa jo tällä viikolla treenejä”, Kuitunen kertoi maanantaina.

Tour de Skiltä palattuaan Kuitunen ei tehnyt viime viikolla ”käytännössä mitään”.
”Ainakin urheilijana siltä tuntui. No, kävin uimassa ja pyöräilin kuntopyörällä sekä tein keskivartaloharjoitteita, mutta siinäpä ne. Palauttelin sitten lepäämällä ja tapaamalla ystäviä sekä sukulaisia”, hän kertoo.

Kuitunen on parhaillaan viikon Rovaniemellä toiveissaan tehdä hyvä harjoitusviikko lumella.
”Tänään takana ensimmäinen hiihtolenkki sitten maaliviivan ylityksen Alpe Cermisillä. Kantapää kipuili, mutta päälle teki hyvää päästä ulos liikkumaan”, Kuitunen sanoo iloisena siitä, että toipuminen menee oikeaan suuntaan.

Seuraavan kerran Kuitunen kilpailee maailmancupissa Otepäässä 24.-25. tammikuuta.