31.12.2005← Takaisin

Vincent Vittoz vapaan tyylin voittaja Nove Mestossa

Ranskan Vincent Vittoz hiihti ykköseksi Tshekin Nove Mestossa miesten 15 kilometrin vapaan tyylin maailmancupin kilpailussa. Suomalaiset eivät sijoittuneet kärkeen.

Vittoz kävi tiukan kamppailun voitosta isäntämaan Lukas Bauerin kanssa ja onnistui viimeisillä kilometreillä puristamaan 8,5 sekunnin voiton. Kilpailun puolivälissä eroa oli alle kaksi sekuntia. Itävallan Christian Hoffman sijoittui kolmanneksi 36,4 sekuntia voittajalle hävinneenä. Suomalaisista Teemu Kattilakoski aloitti kilpailun vahvasti ja oli vielä puolimatkassa 15 parhaan joukossa, mutta loppumatkasta vauhti hiipui ja Kattilakoski putosi 22:nnelle sijalle. Hän hävisi kärjelle hieman yli puolitoista minuuttia. Lauri Pyykösen suksi ei kulkenut ja hän oli vasta 54. ja hävisi Vittozille liki kolme ja puoli minuuttia.