Uutisen päiväys

24.11.2008← Takaisin

Viisi suomalaissprintteriä Grenobleen kutsukilpailuun, Strandvall toivoo avaavansa kilpailukautensa Ranskassa

Viisi suomalaishiihtäjää on kutsuttu vuoden 2018 talviolympialaisia tavoittelevan Ranskan Grenoblen järjestämään kaupunkisprinttiin 4. joulukuuta. Kovatasoinen kansainvälinen sprinttikisa on osa kolmipäiväistä Jeux de Neige-tapahtumaa, jossa 6. joulukuuta kilpaillaan lumilautailun big airin maailmancupia.

Suomalaisista vapaalla hiihdettävään iltakilpailuun on kutsuttu Matias Strandvall, Martti Jylhä, Jesse Väänänen, Mona-Liisa Malvalehto ja Kirsi Perälä. Viisikon reissu jatkuu Grenoblesta leirille Sveitsin Davosiin.

Strandvall kuntoutuu yhä heinäkuun lopulla Norjan Auressa rullahiihtolenkillä kaatumisen seurauksena tulleesta kyynärpäävammasta. Tampereella asuvan Strandvallin vasen kyynärpää tulehtui Saariselän lumileirillä, minkä jälkeen edessä oli antibioottikuuri ja uusi operaatio. Nyt Strandvall saa perjantaina tikit pois, sitä odotellessa liikunta on ollut kevyttä.

”Tietenkin kyynärpää on nyt heikompi, kun en ole kahteen viikkoon voinut oikein tehdä mitään. Muuten kuuluu hyvää, olen nyt ruvennut vähän kävelemään ja kävin tänään (maanantaina) salilla”, Strandvall kertoo.

Elokuussa ensimmäisessä leikkauksessa murtuneen kyynärluun pää kiinnitettiin piikeillä, jotta ei syntyisi rustovaurioita kyynärniveleen. Strandvall kertoo huomanneensa, että piikit olivat aiheuttaneet kipua.

”Nyt toisen leikkauksen jälkeen ei ole ollut yhtään kipua”, Strandvall kertoo iloisena.

Sprintissä maailmancupin kuumaan ryhmään kuuluva Strandvall toivoo avaavansa kilpailukautensa Grenoblessa ja maailmancupissa sen jälkeen joko Davosissa tai Düsseldorfissa.

”Ainakin lähden Grenobleen, kun pääsen sitten Davosiin leirille. Saa nähdä miten siellä leirillä menee; jos en Davosissa hiihdä (cupia), sitten koitan Düsseldorfissa. Nyt tuntuisi, että pystyn kahdella sauvalla hiihtämään. Pitää vaan saada treenejä alle. Outoa on, kun tässä vaiheessa kautta on kotona ollut. Uusi kokemus. Tekisi niin mieli hiihtää kilpaa. Aika raskasta on ollut, mutta kyllä tämä tästä”, Strandvall sanoo ja uskoo ehtivänsä hyvään kuntoon vielä ennen MM-kisoja.

Viikonloppuna Rukalla Strandvall ennustaa norjalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten juhlivan miesten sprintissä.
”Luulen, että Kallella (Lassila) lähtee irtoamaan ja Jesse (Väänänen) on aina vahva. Monta suomalaista pääsee jatkoon”, Strandvall uskoo.

Lisätietoja Grenoblen kisasta: www.jeuxdeneige.com