Uutisen päiväys

27.2.2008← Takaisin

Veteraanien MM-kisoissa ratkaistiin yhdeksän ensimmäistä mestaruutta

    Taivalkoskella mäkihypyn Veteraanien MM-kisoissa kilvoiteltiin keskiviikkona HS 54 mäessä yhdeksässä eri sarjassa.

    Taivalkoskella hienoissa, talvisissa olosuhteissa järjestettävät Veteraanien mäkihypyn ja yhdistetyn MM-kisat ovat mittava tapahtuma. Kisoihin on ilmoittautunut 200 urheilijaa 11 maasta, vanhin heistä 84-vuotias. Tunnetuin osanottaja puolestaan on kaikkien aikojen mäkikotkiin kuuluva Matti Nykänen, joka on tosissaan palannut mäkihypyn pariin ja totiseen harjoitteluun. Siitä ei ehkä saada aivan kärkituloksia vielä tänä vuonna, mutta tätä menoa palaamassa ovat ajat, jolloin Matti Nykäselle ei kukaan voi mäessä mitään

    Veteraanien MM-kisoissa kilpailtiin keskiviikkona HS 54 mäessä. Sarjoja oli yhdeksän alkaen 30-34-vuotiaista ja päätyen 70-74-vuotiaisiin. Matti Nykäsen 40-44-vuotiaiden sarjassa Suomi otti viitoisvoiton: 1) Seppo Kinnunen, 2) Kari Hämäläinen, 3) Pasi Huttunen, 4) Janne Heinonen, 5) Matti Nykänen.

    Torstaina Taivalkoskella hypätään HS 40 mäestä, mikä tarkoittaa sitä, että mukaan tulee yksi ikäluokka lisää: 75-79-vuotiaat. Perjantaina ohjelmassa on joukkuemäki ja yhdistetyn hiihto-osuus.

    TULOKSET