Uutisen päiväys

19.1.2006← Takaisin

Vauhdikas freestyleviikonloppu

    Maailmancupia lasketaan kumpareiden osalta USA:n Lake Placidissä ja ski crossarit kilpailevat Kreischbergissä, Itävallassa.

    Kumparelaskijat jatkavat huomenna Lake Placidin maisemissa kolmella laskijalla, kun Janne Lahtela päätti jättää kilpailun väliin ja keskittyy harjoitteluun olympialaisia varten. Mukana perjantain ja sunnuntain kilpailuissa ovat kuitenkin Mikko Ronkainen, Sami Mustonen ja Tapio Luusua.

    - Järkipäätös Jannelta. Nyt Janne on nähnyt mihin tämän hetken kunto riittää ja Janne päätti keskittyä seuraavat neljä päivää harjoittelemiseen ja toistojen hakemiseen kisarinteestä. Jannella on kuitenkin vasta murto-osa hiihtopäiviä alla kun vertaa muihin ja silti tuloksena kahdesta startista on kaksi palkintosijaa, kommentoi Marko Mustonen Lake Placidista.

    Ski cross laskijoilla epäonnea

    Skicross joukkueen kausi alkoi hieman ikävissä merkeissä viime viikonloppuna Les Contaminesissä kun Anu Pesonen loukkaantui kilpailun harjoituksissa. Pesonen lentää takaisin koti-suomeen ja tarkempiin tutkimuksiin lauantaina. Loukkaantuminen tuli ikävään paikaan kun Pesosen piti 22.1.2006 lentää X-Games-kilpailuihin Amerikan Yhdyvaltoihin.

    - Onneksi loukkaantuminen ei ole paha, muutaman viikon levolla pitäisi selvitä. Harmi vaan että Anu ei pääse kisaamaan X-Games:hin, mutta onneksi osallistumisoikeuden voi siirtää ensi vuodelle, täten Anun ei tarvitse karsia ensi vuoden kisoihin, kommentoi joukkueen valmentaja Toni Ollikka.

    Tämän päiväiset aikalaskut eivät menneet aivan nappiin suomalaisilta. Ainoana suomalaisena Jenni Kilpinen raivasi tiensä huomisiin finaaleihin. Miehissä lähimmäksi pääsi Juha Haukkala. Myöskään Juhani Vainio tai Petri Ruotsalainen ei laske huomisissa finaaleissa.

    - Huono päivä, pojat laski hieman lanaillen. Ainoa positiivinen asia on, että huomenna, kun Jenni laskee finaaleissa saadaan ainakin huoltojoukkoja riittävästi rinteeseen, veisteli Ollikka.

    Kumparelaskijoita starttasi myös Eurooppaan

    Eurooppacupjoukkue, kokoonpanolla; Eemeli Kallas, Harri Kyllönen ja Juuso Lahtela sekä ensikertalaiset Janne Salonen, Arttu Kiramo, Niko Pekkanen ja Mika Tainio lähtivät Ilkka Wrightin ja Jari Savolaisen johdolla kohti Tsekkejä ja Dolni Moravaa, jossa kilpaillaan viiden päivän aikana neljä kilpailua. Kallas, Kyllönen ja Lahtela lähtevät kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen kohti Madonna Di Campiglion maailmancupin kilpailua, jonne mukaan saapuu myös maailmancupjoukkue, Madonnassa kilpaillaan 28.1.

     Joukkue on hionut kuntoaan alkuvuoden Rukan maisemissa. Development-joukkueen päävalmentaja Ilkka Wrightin mukaan pojat ovat kovemmassa iskussa kuin alkukaudesta.

    - Tehtiin oikea ratkaisu kun jätettiin amerikan-kiertue väliin ja keskityttiin harjoittelemaan kotimaassa. Pojat saivat puuttunutta itseluottamusta takaisin onnistuneilla suorituksilla Battery Runissa, Rukalla. Ensin lähdetään hakemaan voittoja EC:stä ja kahden kisan jälkeen mennään Madonnaan maailmancupiin hakemaan finaalipaikat pois, kommentoi Wright.