Uutisen päiväys

13.4.2008← Takaisin

Valmentajapankin toimintaa kehitettiin Vuokatissa

Valmentajapankin ensimmäinen koulutusviikonloppu kokosi valmentajia Vuokatin Urheiluopistolle puimaan pankin toimintaa ja kehittymistä. Valmentajapankin koordinoija Mika Tuononen kehui noin neljänkymmenen valmentajan kokoontumisen antia loistavaksi.

”Meillä oli lauantaina pitkä hyvä päivä kymmenestä yhteentoista. Löytyi yhteinen sävel ja hirmu hienoja kehitysideoita. Tosi positiivinen viikonloppu on ollut”, Tuononen sanoi.
Valmentajapankin tavoitteena on parantaa valmennuksen laatua, vastata kysyntään valmennuspalveluista ja nostaa valmentajan ammatin arvostusta. Tällä hetkellä pankin valmentajarekisterissä on jo lähes 50 valmentajaa. Valmentajapankkiin sitoutuneista valmentajista pidetään hyvää huolta. Mukana olevat valmentajat saavat tänä vuonna 100 euron vuosimaksua vastaan hulppean etupaketin. Keväisin ja syksyisin toteutettavien kahden päivän jatkokoulutusten lisäksi etuihin sisältyy muun muassa Vuokatin hiihtotunnelin ja ensilumenladun käyttö.

Mahdollisuuksien markkinointia

Säkyläläinen Petteri Vuorinen kehui valmentajapankkia tosi hyväksi ideaksi, jonka olemusta ja toimintaa koulutuspäivä lauantaina avasi.
” Eiköhän pankki tästä kehity omalla painollaan. Valmentajia pitäisi saada joka puolelle Suomea. Tästä pankista pitäisi saada enemmän tietoa, markkinoida tätä. Pula valmentajista on joka lajissa”, suunnistuksessa, hiihdossa ja ampumahiihdossa valmentava Vuorinen sanoi.
Koulutusviikonloppu kirkasti myös Kiiminkiläisen Jari Huhtalan tietämystä valmentajapankin annista ja mahdollisuuksista. Oulun Hiihtoseurassa junioreiden valmennuksen kanssa toimiva Huhtala kaipasi myös tiedon levittämistä pankin tarjonnasta.
”Ei tästä mitään tiedetä”, Huhtala kertoi kotiseutunsa tämän hetkisestä tilanteesta.
Valmentajapankin tarjonnan ja mahdollisuuksien markkinointikanavat ja –toimet olivatkin yksi keskeinen kehittämisen kohde lauantaipäivän pohdinnoissa. Sunnuntaina valmentajat pistettiin suksille, kun Reijo Jylhä veti käytännön harjoituksen hiihdon opetuksen kulusta.

Lue lisää valmentajapankin toiminnasta: http://www.valmentajapankki.fi/