Uutisen päiväys

22.2.2008← Takaisin

Vainio 37:s Ski crossin maailmancupissa - Tsekin Kraus johtaa cupia ylivoimaisesti

Ski crossin maailmancup jatkui tänään perjantaina Espanjan Sierra Nevadassa. Suomalaisittain hyvin alkanut Ski cross -kausi on kääntynyt mollivoittoiseksi, kun joukkueen urheilijat ovat kärsineet loukkaantumisista.

Päivän kilpailuun starttasi ainoastaan Juhani Vainio, joka jäi aikalaskuissa kärkimies Tsekki Tomas Krausista reilut puolitoista sekuntia. Vainion loppusijoitus oli 37:s.

”Juhani laski ihan ok laskun, mutta sekuntitaisto on aikalaskuissa todella kova, joten mitään virheitä ei saa sattua matkan varrella, jos mielii finaalilaskuihin. Juhanilla on pieni ongelma käännöksissä ja ne ovat siksi hieman hitaita. Ero kärkeen kertautuu juuri käännöksissä”, pohti valmentaja Heikki Kervinen Vainion suoritusta kilpailun jälkeen.

Pienet aikaerot kertovat tason kovenemisesta kisa kisalta. Ski cross -lajina on mennyt eteenpäin suurin harppauksin ja kehitys näyttää hyvältä vuoden 2010 Vancouverin olympialaisia silmällä pitäen.

Kilpailun vahvin oli tänään Tsekin Kraus. Tsekki on hallinnut maailmancupia ja johtaakin sitä nyt ylivoimaisesti. Toiseksi laski cupissa kolmantena oleva Kanadan Stanley Hayer ja kolmanneksi Sveitsin Andreas Steffen.

Vainion lisäksi kisaan ei lähtenyt muita suomalaisia. Petri Ruotsalainen loukkasi olkapäätään eilisissä harjoituksissa ja Samu Ruoppaa vaivasi aamun harjoituksissa vanha peukalovamma.

Ski cross -joukkue matkustaa Suomeen ennen seuraavaa maailmancupin kilpailua Grindelwadissa 5. maaliskuuta.

Tulokset, Sierra Nevada (SPA) 22.2.2008:
Miehet:
1) Tomas Kraus, CZE, 2) Stanley Hayer, CAN, 3) Andreas Steffen, SUI, … 37) Juhani Vainio, FIN
Naiset:
1) Ophelie David, FRA, 2) Hedda Berntsen, NOR, 3) Katrin Ofner, AUT

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=FS&event_id=23319