Uutisen päiväys

7.2.2009← Takaisin

Vaikeat tuuliolosuhteet pilasivat Koivurannan kisan

Itävallan Seefeldissä yhdistetyn maailmancupin osakilpailun voiton vei Itävallan Mario Stecher. Suomalaisista ainoana mukana ollut tuore suurmäen Suomen mestari Anssi Koivuranta oli 13.

Kisan toinen oli Itävallan Lukas Klapfer, kun Norjan Jan Schmid jäi tiukan kamppailun jälkeen kolmanneksi.

Mäkiosuus pilasi Anssi Koivurannan kisat. Hän oli mäen jälkeen vasta 26:s, hypäten ainoastaan 84 metriä. Mäkiosuuden voiton vei Norjan Jan Schmid, joka leiskautti 92 metriä.

Schmidin ja Koivurannan ero hiihto-osuudelle oli 1,16 minuuttia. Yhdistetyn kovin hiihtäjä Norjan Magnus Moan oli mäen jälkeen 34:s. Hän lähti hiihto-osuudelle 1,40 minuuttia maanmiehensä jälkeen.


”Tuuliolosuhteet olivat Anssin kohdalla mahdottomat, mutta sillehän ei voi mitään. Mäki on muutenkin haastava Anssille, mutta hän on kuitenkin loistavassa hyppykunnossa”, valmentaja Jani Klinga kommentoi.

Koivurannalta komea nousu

Kymmenen kilometrin hiihto-osuus alkoi Schmidin komennossa. Vahvana hiihtäjä tunnettu Schmid sai reilun viiden kilometrin kohdalla seuraa itävaltalaisista Lukas Klapferista ja Mario Stecheristä.
Kahden kilometrin jälkeen Moan otti kiinni Koivurannan, mutta kuusamolainen jaksoi roikkua pitkään norjalaisen kannoilla. Koivuranta ei kuitenkaan pysynyt Moanin perässä loppuun saakka.
Stecher otti lauantaina kauden ensimmäisen maailmancup voittonsa. Koivuranta nousi hienosti 13:nneksi, ja hän johtaa edelleen maailmancupia. Moan oli lopputuloksissa yhdeksäs.
”Anssilta huikea nousu hiihto-osuudella, vaikka keli oli raskas. Hän osoitti jälleen olevansa kovassa kunnossa”, Klinga ilakoi.

Tulokset 7.2.: 1. Mario Stecher AUT 25.29,0, 2. Lukas Klapfer AUT +4,8, 3. Jan Schmid NOR +4,9, 4. Bernhard Gruber AUT +14,1, 5.Ronny Heer SUI +15,0, 6. Norihito Kobayashi JPN +22,5 … 13. Anssi Koivuranta +1.02,7
Lisää tuloksia ja maailmancupin pistetilanne www.fis-ski.com