27.2.2008← Takaisin

Vaihtelevat tuulet pyörittivät nuoria hyppääjiä MM-kisoissa

Puolan Zakopanessa käynnissä olevien mäen ja yhdistetyn nuorten MM-kisojen mäkikilpialussa Mika Kauhanen oli paras suomalainen, kymmenes.

Mika Kauhanen hyppäsi tasaisesti. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäs ja toisen hypyn tuloksissa hän oli 12:s. Se toi kymmenennen sijan. Toiseksi paras suomalainen oli Anssi Ylipulli, 19:s. Hän oli ensimmäisen hypyn jälkeen sijalla 13. Sami Niemen sija oli 44 ja Olli Muotkan 55.

Kilpailut oli alun perin tarkoitus järjestää 21.-28.2. Puolan Szczyrkissä, mutta ne jouduttiin lumettomuuden takia siirtämään Zakopaneen. Olosuhteet eivät suosineet nuoria mäkimiehiä uudessakaan paikassa. "Kilpailun alkua jouduttiin heti siirtämään 10 minuutilla, kun odoteltiin parempia olosuhteita. Tuuli kuitenkin pyöri sivusta kaiken aikaa ja hyppääjiä jouduttiin odotuttamaan ja ottamaan putkelta pois moneen otteeseen. Sellaista lottoa se oli. Meille kävi niin, että neljästä hyppääjästä kahta onnisti ja kaksi jäi tuulen armoille," kertoi joukkueen valmentaja Pentti Kokkonen. "Samin Niemeltä odotettiin enemmän, mutta hän kärsi tuulesta pahasti. Sami otettiin putkelta pois kaksi kertaa ja sitten hänen vielä piti odottaa koehypyn ajan, minkä jälkeen mies laskettiin tyhjään mäkeen. Toiselle kierrokselle ei ollut asiaa," Kokkonen kuvaili.

"Kyllä me lähdemme hyvällä mielellä joukkuemäkeen," lupasi Kokkonen. Joukkuekilpailu käydään perjantaina. Huomenna, torstaina tehdään suomalaisittain mäkihyppyhistoriaa, kun Julia Kykkänen osallistuu ensimmäisenä suomalaisnaisena MM-tason mäkihyppykilpailuun.

Nuorten maailmanmestaruuden voitti saksalainen Andreas Wank 251,5 pisteellä. Hänestä kahden pisteen päähän jäi Japanin maailmancupjoukkueeseenkin kuuluva Shohhei Tochimoto, joka johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen. Itävallan Andreas Strolz otti pronssia 246,0 pisteellä. Kilpailun pisimmän leiskauksen, 94 metriä, teki neljänneksi sijoittunut Puolan Lukasz Rutkowski, 241,0 pistettä. Itävallan maailmancupista tuttu Mario Innauer kaatui toisen 93,5 metriä kantaneen hyppynsä, mutta sijoittui silti yhdeksänneksi.