Uutisen päiväys

22.8.2008← Takaisin

Vacon on Suomen alppihiihtojoukkueen pääyhteistyökumppani

    Taajuusmuuttajavalmistaja Vacon on Suomen alppihiihtojoukkueen virallinen pääyhteistyökumppani kausilla 2008-2009 ja 2009-2010.

    Osapuolten yhteistyö alkoi jo vuonna 2006, ja nyt solmittu pääsponsorisopimus tuo Vaconille entistä enemmän näkyvyyttä sen merkittävillä markkina-alueilla Suomessa, Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

    “Alppihiihto on vauhdikas ja jännittävä laji, jonka suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Sama pätee myös taajuusmuuttaja-alaan ja Vaconiin. Haluamme syventää jo pari vuotta kestänyttä yhteistyötämme, sillä näyttävän talviurheilulajin sponsorointi tuo meille näkyvyyttä tärkeillä markkina-alueillamme”, sanoo Vaconin varatoimitusjohtaja Heikki Hiltunen.

    ”Vaconin nouseminen pienemmästä kumppanuudesta pääyhteistyökumppaniksi on alppihiihdolle merkittävä asia. Tulossa on MM-kausi ja sen jälkeen suuntaamme katseet Vancouverin olympialaisiin. Kaksivuotinen sopimus tuo joukkueille vakautta valmistautua näihin tärkeisiin koitoksiin. Vacon sopii meille muutenkin erinomaisesti, kummatkin ovat edenneet alallaan tasaisesti ja vahvasti kohti maailman kärkeä”, sanoo alppilajien lajijohtaja Janne Leskinen.

    Vacon on miesten, naisten ja nuorten alppihiihdon maajoukkueiden sekä Tehotytöt-tiimin päätukija. Alppihiihtojoukkue osallistuu Vaconin asiakas- ja henkilöstötilaisuuksiin sopimuksen mukaan. ”Alppilajeissa ja taajuusmuuttajabisneksessä tarvitaan pitkäjänteistä työtä ja nopeaa reaktiokykyä, ja siksi meille on luontevaa tehdä yhteistyötä alppihiihtojoukkueen kanssa ja tarjota elämyksiä asiakkaillemme ja henkilöstöllemme Suomessa, Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa”, Hiltunen jatkaa.

    Vaconin logo näkyy alppihiihtojoukkueen virallisissa kilpailu-, harjoitus- ja edustusasuissa. Lisäksi logo näkyy nuorten maajoukkueen ja Tehotytöt-tiimin virallisissa harjoitus- ja kilpailuasuissa.

    Alppihiihdon maailmancupkausi alkaa suurpujottelulla 25.-26.10.2008 Itävallan Söldenissä.

    Vacon lyhyesti:
    Vacon perustettiin vuonna 1993 intohimosta kehittää ja valmistaa taajuusmuuttajia maailmanlaajuisesti. Vaconin kunnia-asiana on tarjota asiakkailleen tehokkaita, helppokäyttöisiä ja luotettavia tapoja parantaa prosessinohjausta ja säästää energiaa ja kustannuksia. Vaconin ratkaisut edustavat puhdasta teknologiaa. Ne soveltuvat teollisuuden, yhdyskuntatekniikan sähkömoottoreiden nopeudensäätöön, ja uusiutuvan energian tuotantoratkaisuihin. Vacon tarjoaa taajuusmuuttajia tehoalueelle 0,25 kW–5 MW. Vuoden 2007 liikevaihto oli 232,2 milj. euroa.