Uutisen päiväys

5.4.2013← Takaisin

Tupsukorville mestaruus tiukalla loppukirillä

Miesten sprinttiviestissä nähtiin tiukka loppukiritaistelu kullasta. Kolme nopeinta joukkuetta ylittivät maalilinjan neljän kymmenyksen sisällä. Suomen mestariksi hiihti Jämsänkosken Ilveksen kaksikko Henri Jelonen – Anssi Pentsinen.

Suomen mestariksi hiihtäneellä Jämsänkosken Ilveksellä ja pronssijoukkue Vuokatti Ski Team Kainuulla oli ennen Kontiolahden SM-kisoja pienimuotoista kissanhännänvetoa sosiaalisessa mediassa. Poikien keskinäinen kisailu toi lisäjännitettä kisakatsomoon, mutta ladulla mestaruus oli otettava hiihtämällä.
- Ennakkoon paperilla oli kuusi vahvaa joukkuetta, joten edes mitalia ei voinut mitenkään pitää varmana. Kulta maistuu todella hyvältä, ankkuriosuuden hiihtänyt Anssi Pentsinen kertoo.
Pentsisen mukaan finaali oli tiukkaa alusta loppuun saakka. Aloitusosuuden hiihtänyt Henri Jelonen oli samoilla linjoilla.
- Vähän meinasi jo ojentajat ja reidet oireilla kun oli niin lämmin keli. kyllä alkoi jo toisella kierroksella pelottamaan, kun oli niin kovia äijiä vierellä. Siinä meinasi tulla vähän eroakin, mutta onneksi Anssi palautti meidät takaisin mitalikantaan, Jelonen kertoo.
Lauantaina Tupsukorvat tavoittelevat menestystä miesten 4x10km viestissä.
- Me on pidetty Jussia (Simula) naftaliinissa huomista kisaa varten, Pentsinen nauraa.

Sprinttiviestin mitalit jaettiin tiukassa loppukirissä. Mitalistit mahtuivat neljän kymmenyksen sisään. Kouvolan hiihtoseura otti joukkueella Kari Varis - Ville Nousiainen hopeaa.
Vuokatti Ski Team Kainuun joukkue Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi hiihtivät pronssia. Mitali oli Jauhojärven 50:s SM-mitali aikuisten sarjassa.
- Selvästi eniten, yli kolmekymmentä on kultamitalia ja pronsseja vähiten. Oisko tämä nyt sitten viides pronssinen. Kyllähän se kulta olisi maistunut makealta, mutta otetaan se sitten kun rikotaan 60 mitalin raja, Jauhojärvi vitsailee.

Sprinttiviesti, 6x1,7 km

1. Jämsänkosken Ilves 25.44,3
(Henri Jelonen, Anssi Pentsinen)

2. Kouvolan Hiihtoseura + 0,2
(Kari Varis, Ville Nousiainen)

3. Vuokatti Ski Team Kainuu + 0,4
(Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi)