Uutisen päiväys

18.3.2013← Takaisin

Tuomisto päätti cup-kautensa neljänteen sijaan

  Ilkka Tuomisto taisteli neljänneksi perinteisen 20 kilometrillä vammaishiihdon maailmancupissa Sotshissa. Kauden viimeisessä henkilökohtaisessa kilpailussa tulleen onnistumisen myötä hän nousi kokonaiscupissa 12:nnelta sijalta kuudenneksi. Maija Järvelä oli perinteisen 15 kilometrillä kuudes.

  Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa Tuomiston edellä oli ainoastaan isäntämaan hiihtäjiä, joista Rushan Minnegulov oli maanantaina parhaassa vauhdissa.

  ”Tuskien taival ohi. Puoleen väliin toimi suksi hyvin, mutta sen jälkeen se oli ladulla aika herkkä, jolloin jouduin polkemaan ladun vierellä. Melko vaativa oli keli voitelun puolesta, ja huolto teki paljon hommia sen eteen. Mutta oli mieskin tänään vähän löysä, ei sellaista terävyyttä ollut hiihdossa. Podiumille oli tänään mahdollisuudet mutta en pystynyt enää viimeisellä kierroksella lyömään niin kuin olisi pitänyt”, Tuomisto sanoi ja oli tyytyväinen harppaamiseensa kokonaiscupissa paremmille sijoituksille.

  ”Täytyy todeta että venäläiset vetää kyytiä, vuoden päästä siihen pitää täällä pystyä vastaamaan”, hämeenkyröläinen jatkoi.

  Maija Järvelän kilpailu ei sujunut toivotusti.
  ”Ei ollut ihan lentoa tänään, meno oli aika takkuista alusta asti. Pysyin kuitenkin ihan kärjen vauhdissa 5 kilometriä, mutta sitten iski joku vatsakramppi. Seuraavat kaks kiekkaa olivatkin ihan tuskaa. Viimeiselle kiekalle kramppi kuitenki hellitti, ja pystyin hiihtämään normaalisti. Suksi toimi kyllä loistavasti tänään, siitä iso kiitos huollolle. Harmi vaan, kun hiihtäjä itse ei ollut samanlaisessa iskussa”, Järvelä sanoi.

  Hänen kilpailunsa Sotshissa jatkuvat keskiviikkona päälajin ampumahiihdon parissa.

  ”Aika mielenkiintoiset saattaa olla ammuntaolosuhteet, kun tänäänkin oli ihan kamala sumu”, Järvelä sanoi.