Uutisen päiväys

10.12.2012← Takaisin

Tuomisto ja Järvelä valmiina maailmancupin avaukseen

Vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancup alkaa tiistaina Vuokatissa maastohiihdon keskimatkojen kilpailuilla. Suomalaistoiveet kohdistuvat jälleen Ilkka Tuomistoon ja Maija Järvelään. Vuokatissa ohjelmassa on 11.–18. joulukuuta kolme kilpailua maastohiihdossa ja kolme ampumahiihdossa.

Tuomistolle uusi haaste Vuokatissa on ampumahiihto, jossa hän kilpailee 15. –16. päivä.

”Se on sellaista kokeilua. Jos joku taulu alas tulisi, se olisi plussaa. On hyvä saada vapaan kovia kisoja, mutta kokeillaan, mitä tuo tullessaan”, hämeenkyröläinen kommentoi kokeiluaan.

Tuomisto on hiihtänyt kolme kansallista kilpailua, jotka ovat antaneet hänelle hyviä viestejä omasta kunnosta.

”Hyvältä näyttää. Harjoituskausi on mennyt hyvin. Lähden hakemaan hyvää tulosta kärkipäästä”, Tuomisto sanoi ja odottaa tiistaina perinteisen kympistä tiukkaa kilpailua.

Maija Järvelä on leireillyt tiiviisti Vuokatissa. Takana on onnistunut harjoituskausi.

”Treenattu on paljon enemmän kuin ennen. Se on näkynyt testeissäkin”, Järvelä sanoo.

Hän ei ole hiihtänyt vielä yhtään kilpailua tänä talvena. Järvelä sanookin tarvitsevansa kilpailuja huippuvauhdin löytymiseen.

Avauspäivänä tiistaina suomalaisurheilijoita on Järvelän ja Tuomiston lisäksi ladulla runsaasti, sillä Sini Pyy (kelkkahiihtäjien luokka), Lasse Kankkunen (liikuntavammaiset pystyhiihtäjät), Carlo Kupila (näkövammaiset) kilpailevat myös perinteisen keskimatkalla. Heistä Kankkunen sekä lisäksi Rudolf Klemetti (näkövammaiset) kilpailevat myös torstaina vapaan keskimatkalla. Juha Härkönen sen sijaan starttaa Vuokatissa ampumahiihdon kilpailuissa (liikuntavammaiset pystyhiihtäjät).

”Pitkästä aikaa voimme puhua joukkueesta”, päävalmentaja Toni Myllylä sanoo ilahtuneena suomalaisurheilijoiden määrästä.

”Olemme iskukykyisempiä verrattuna viime vuoden maailmancupin avaukseen. Vauhdin pitäisi olla kohdallaan, mutta yritämme keskittyä tulostavoitteiden sijaan tekemiseen”, Myllylä sanoi ja luottaa tulostenkin olevan kaiken onnistuessa kohdillaan.

Vuokatin kilpailuihin osallistuu noin 150 urheilijaa 16 maasta.

Lisätietoja ja ohjelma: www.vuokattievents.fi/ipc

Katso Tuomiston ja Järvelän ennakkotunnelmia videona:
Ilkka Tuomisto
Maija Järvelä