Uutisen päiväys

26.9.2008← Takaisin

Tulevaisuuden SM-hiihtojen järjestäjät koolla Valkeakoskella

Yhteensä 27:n eri paikkakunnan ja urheiluseuran edustajat kokoontuivat Valkeakoskelle 26.-27.9.2008 jakamaan tietojaan ja pohtimaan tulevaisuuden SM-hiihtojen ja muiden kansallisten arvokisojen tulevaisuutta ja vaatimuksia.

Tilaisuus alkoi perjantaina klo 17.30 Hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkerin tervehdyksellä, jonka jälkeen siirryttiin kuulemaan jokaisen osallistujatahon omat kuulumiset. Jokainen sai kertoa oman paikkakunnan ja seuran nykytilasta, hiihto-olosuhteista kilpailupaikkoineen, arvokilpailujen järjestämishistoriastaan sekä suurimmista tulevaisuuden haasteista.
Yhteisiä havaintoja 27 raportin läpikäymisen jälkeen oli havaittavissa: huolta kannettiin erityisesti harvenevista ja ikääntyvistä vastuunkantajien joukosta kisaprojekteissa sekä tietenkin myös lumivarmuudesta ja lumen puutteesta. Halukkuutta kisajärjestämiseen kyllä löytyy, kunhan vain järjestämisen perusteet kyetään takaamaan. Myös kisojen järjestämisen kalleus puhuttaa.
Kisajärjestäjät jakoivat auliisti kokemuksiaan muiden käyttöön ja perjantai-illan viimeisenä esityksenä kuultiinkin Keuruun Kisailijoiden vuodesta 2000 alkaneesta kisaputkesta ja kehitysohjelmasta. Moni paikalla ollut kisajärjestäjä ihasteli Keuruun pitkäjänteistä ja tuloksellista ohjelmaa.
Ohjelma jatkuu Rantahotelli Waltikassa lauantaina 27.9. aina iltapäivään saakka, jolloin ohjelmassa on keskustelua SM-hiihtojen markkinoinnista, kansainvälisestä kilpailukalenterista, olosuhteiden sääntömääräisistä vaatimuksista ja lumen tekemisestä ja sen säilönnästä.