27.10.2008← Takaisin

Toisen kierroksen virhe maksoi Sandellille kuuman ryhmän paikan

Alppihiihdon maailmancupin avausviikonloppu Itävallan Söldenissä jatkui sunnuntaina miesten suurpujottelulla. Suomea kilpailussa edusti Marcus Sandell, Jukka Leino, Jukka Rajala ja Petteri Kantola. Aurinkoisessa säässä pidetyn kilpailun ensimmäisen kierroksen radan merkkauksesta vastasi Suomen päävalmentaja Christian Leitner.

Leitnerin merkkaama rata sopi Marcus Sandellille mainiosti. Sandell kertoi jännittäneensä ennen starttia enemmän kuin normaalisti. Jännittäminen ei kuitenkaan laskussa näkynyt, vaan Sandell laski määrätietoisesti kierroksen 19. nopeimman ajan jääden kärjestä 1.75 sekuntia.

“Yläosassa jouduin hieman uriin, joka söi vauhtia. Juttelin eilen Kallen (Palander) kanssa ja hän antoi hyvät neuvot rinteen loppuosaan ja se toimi aika jees. Jyrkällä sain hyvän vaihteen päälle ja loppuosa tulikin sitten todella hyvin” Sandell kommentoi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kierroksen nopein oli Sveitsin Daniel Albrecht ajalla 1:07.30, toiseksi tuli Itävallan Benjamin Raich ja kolmanneksi niin ikään sveitsiläinen Didier Cuche. Suomen muut laskijat karsiutuivat toiselta kierrokselta. Jukka Rajala oli 44. (+3.58 kärjestä) ja Jukka Leino 53. (+4.82). Leinolle sattui harmittava virhe juuri jyrkän osuuden lopuksi, joka lähes suisti hänet radalta. Petteri Kantola joutui keskeyttämään ulosajon vuoksi jo rinteen toisella sektorilla jyrkälle tullessa.

Toisella kierroksella Sandellille sattui harmittava virhe jyrkälle tullessa, joka pudotti hänet lopputuloksissa sijalle 30.

“Tulin ihan ok linjalla siihen käännökseen, mutta en saanut pidettyä käännöstä loppun asti. Se oli sitten siinä, vaikka lopun tulinkin taas ihan hyvää vauhtia. Tämän päivän kisa osoitti, että ehjällä laskulla pystyn laskemaan kärjen mukana, mutta tänään ei vaan onnistunut” Sandell kertoi kisan jälkeen.

Kilpailun voitti ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Daniel Albrecht Sveitsistä. Toiseksi sijoittui hienon toisen kierroksen laskun tehnyt Didier Cuche, varmistaen näin Sveitsille kaksoisvoiton. Kolmas sija meni hallitsevalle suurpujottelucupin voittajalle Yhdysvaltojen Ted Ligetylle.