Uutisen päiväys

29.2.2020← Takaisin

Toinen kilpailupäivä saatu Lahdessa maaliin - Iivo Niskaselle voitto ja Krista Pärmäkoskelle podium

Toista kilpailupäivää saatiin viettää Lahdessa Salpausselän maisemissa kauniissa aurinkoisessa säässä. Hiihdossa nähtiin kaksi mitallisuoritusta, joukkuemäki kruunasi illan.

Maastohiihto

Naisten 10 kilometrin perinteisellä nähtiin suomalaisten osalta huikea kilpailu. Peräti 8 suomalaista ylsi maailmancupin pisteille. Heistä nopeimmin maaliin sivakoi Krista Pärmäkoski, jonka suoritus ylsi kolmanteen sijaan. Kärkikamppailu oli kolmen ensimmäisen naisen välissä tiukkaa, eroa voittaja Therese Johaugin ja Pärmäkosken välillä oli vain runsaat 11 sekuntia. Kilpailun toinen oli Ruotsin Ebba Andersson.

Tulokset

Miesten kilpailussa ei tulokset yleisön kannustuksesta jäänyt kiinni, kun Lahden stadionin katsomo oli ääriään myöten täynnä. Iivo Niskanen antoikin yleisölle mitä he olivat tulleet hakemaan, kun hän hiihti 15 km kilpailun voittoon. Koko kilpailun hiihtoa johtanut Niskanen kerrytti eroa toiseksi tulleeseen Venäjän Alexander Bolshunoviin 10 sekuntia. Myös Ristomatti Hakola (14:s) ja Perttu Hyvärinen (21:s) ylsivät kilpailussa maailmancupin pisteille.

Tulokset


Yhdistetty

Aamu alkoi Salpausselällä loistavissa olosuhteissa mäkihyppyyn. Koko kauden mäen kanssa kamppaillut Suomen joukkue ei pärjännyt mäkiosuudella parhaille maille, ja sekä Suomen ykkösjoukkue Ilkka Herola - Eero Hirvonen sekä Suomen kakkosjoukkue Arttu Mäkiaho - Leevi Mutru jäivät kauas kärjestä. Ladulle sijalta 11 aaltolähdössä lähteneet Eero Hirvonen ja Ilkka Herola nostivat sijoitustaan tasaisesti kilpailun ajan ja olivat lopulta kahdeksansia. Leevi Mutru toi Suomen toisen joukkueen maaliin sijalla 12.

Tulokset


Mäkihyppy 
 
Lahden lauantai-illassa nähtiin joukkuemäkikilpailu. Suomen joukkueessa hyppäsivät Niko Kytösaho, Jarkko Määttä, Arttu Pohjola sekä Antti Aalto. Ensimmäisellä kierroksella suomalaiset hyppäsivät tasaisen varmasti ja paikka toiselle kierrokselle aukeni. Toisella kierroksella Suomi taisteli seitsemännestä sijasta Sveitsin kanssa, mutta joutui lopulta taipumaan ja oli kilpailun kahdeksas. Joukkuemäen voitti Saksa ennen Sloveniaa ja Itävaltaa.

Tulokset

 

Kuva: Katerina Durdakova / LAB