Uutisen päiväys

1.4.2019← Takaisin

Toiminnanjohtaja Mika Kulmala jättää tehtävänsä Hiihtoliitossa

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala on päättänyt jättää tehtävänsä Hiihtoliitossa sekä Hiihtoliiton myynti- ja markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy:ssä, jossa hän toimi oman toimen ohella toimitusjohtajana.

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala on päättänyt jättää tehtävänsä Hiihtoliitossa sekä Hiihtoliiton myynti- ja markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy:ssä, jossa hän toimi oman toimen ohella toimitusjohtajana. Kulmala on työskennellyt Hiihtoliitossa vuoden 2012 alusta. Ennen Hiihtoliiton aikaansa Kulmala toimi Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtajana.

Kulmalan aikana Hiihtoliitossa tapahtui merkittävää lajien välistä yhdistymistä.

”Teimme näiden vuosien aikana Hiihtoliitossa merkittävän muutosprosessin. Perinteisen lajiliiton toimintatavat ja johtamiskulttuuri nykyaikaistettiin ennätysvauhtia. Pohjoismaiset hiihtolajit palasivat omista lajiyhdistyksistään takaisin Hiihtoliittoon ja toimivat nykyisin erinomaisesti yhdessä hiihtourheilun edistämiseksi Suomessa ja kansainvälisesti. Myös yhteistyö alppihiihdon ja freestylen lajiyhdistyksen Ski Sport Finlandin ja muiden urheilun toimijoiden kanssa on kehittynyt hyvälle tasolle. Samalla keskitimme Hiihtoliiton kaupallisen toiminnan Nordic Ski Finlandiin ja olemmekin saaneet yhteistyökumppanirahoituksen mukavaan kasvuun”, toteaa Kulmala.

Kahden ja puolen olympiadin aikana maastohiihtomaajoukkue on saavuttanut kahdeksan olympiamitalia ja kahdeksan aikuisten MM-mitalia. Samanaikaisesti yhdistetyn maajoukkueessa on noustu takaisin maailmancupien palkintopallille ja arvokilpailuissa joukkue on kehittynyt vahvaksi mitaliehdokkaaksi. Mäkihypyn menestyksen mollivoittoinen kurssi on saatu käännettyä.

Huippu-urheilumenestyksen lisäksi liiton tavoitteena on rakentaa raikasta lumilajikulttuuria lasten ja nuorten toimintojen kautta.

”Vaikka Hiihtoliitto mielletään vahvaksi huippu-urheilujärjestöksi ja sitä se onkin, mieltäni lämmittää erityisesti Lumilajit Liikuttavat -projektin onnistuminen. Projektin sisällä toiminut Lasten Lumipäivät -kiertue  liikutti tänäkin talvena 14 000 lasta. Vuonna 2014 saimme Kansainvälisen Hiihtoliiton, FISin arvioinnissa jo kolmannen sijan ja vuosina 2016 ja 2018 arvioitiin kokonaisuus maailman parhaaksi lasten liikuttamiskonseptiksi”, muistuttaa Kulmala lasten liikunnan merkityksestä.

Tapahtumat ovat keskeinen osa Hiihtoliiton toimintaa sen kaikilla tasoilla, näkyvimpänä kansainväliset kilpailut.

”Olemme järjestäneet näiden vuosien aikana lukuisan joukon maailmancupin kilpailuja, pohjoismaisten lajien MM-kilpailut Lahdessa 2017 ja vielä nuorten kisat 2019. Urakka on ollut kova. Nyt on sopiva hetki siirtyä sivuun ja antaa tilaa uusille tuulille, niin Hiihtoliitossa kuin omallakin työuralla. Haluan kiittää kaikkia yhteistyöntäyteisistä vuosista”, lopettaa Kulmala.

Mika Kulmala hoitaa kevään aikana kansainvälisen Hiihtoliiton yhteistyöhön sekä televisiointisopimuksiin liittyviä tehtäviä ja lopettaa työskentelyn kesäkuun alussa. Vt. toiminnanjohtajana 1.4. aloittaa Hiihtoliiton hallintojohtaja Marleena Valtasola.

Prosessi seuraajan löytämiseksi aloitetaan välittömästi.