Uutisen päiväys

14.1.2006← Takaisin

Toby Dawson voittoon, Lahtela hienosti kakkonen

Varhain tänä aamuna Suomen aikaa käydyssä kumparelaskun Deer Valleyn osakilpailuissa nähtiin jälleen kovatasoinen kilpailu maailmancupin pisteistä. Lopulta selkeän voiton nappasi Yhdysvaltojen Toby Dawson pistein 27,34.

Suomen Janne Lahtela osoitti tänään jälleen lahjakkuuttaan sijoittumalla kauden toisessa kilpailussaan hienosti kakkoseksi. Eroa voittaneeseen Dawsoniin kertyi 86 sadasosaa, Lahtelan pisteiden ollessa 26,48. Harjoituksissa hieman kipeytynyt selkä ei ollut esteenä Lahtelan loistokkaalle finaalisuoritukselle.
Tämän päivän kisan kolmonen oli Australian Dale Begg-Smith pistein 26,33.

Finaalissa myös mukana olleet suomalaiset Sami Mustonen ja Mikko Ronkainen, eivät kumpainenkaan onnistuneet finaalilaskuissaan. Kuudentena karsintojen jälkeen ollut Ronkainen putosi lopputuloksissa sijalle 14, keräten pisteitä vain 12,07. Seitsemänneltä sijalta karsintojen jälkeen löytynyt Sami Mustonen ei hänkään saanut finaalilaskustaan oikein missään vaiheessa kiinni ja Mustosen sijoitus oli tänään lopulta 16.

Päävalmentaja Pekka Lehtikallio oli finaalin jälkeen erittäin iloinen Lahtelan suorituksesta.

- Janne teki tänään todella hienon suorituksen. Tarkoitus oli ottaa finaalissa rauhallisesti selkää hieman säästellen, mutta Janne veti arkailematta ja tuloksena loistava kakkossija. On siinä vaan kova mies ja taas oli erittäin hieno lasku. Rinne oli tänään tosi vaikea, ja se nyt sitten kostautui Samille ja Mikolle. Kummankaan lasku ei tuhoutunut varsinaisesti kaatumiseen, vaan siihen, että lasku ei vaan pysynyt enää käsissä. Mutta tällaista se välillä on. Jannen laskusta on kuitenkin niin hyvä mieli, että tästä on erittäin hyvä siirtyä seuraavaksi valloittamaan Lake Placidin rinteitä, Lehtikallio kuvaili.

Tapio Luusua ei ollut tänään mukana finaalikierroksella, vaan karsiutui.

Seuraavan kerran kumpareissa kisataan viikon päästä perjantaina, 20.1.2006 ja jälleen heti sunnuntaina 22.1.2006. Kisanäyttämönä toimii Yhdysvaltojen Lake Placid.