Uutisen päiväys

9.5.2008← Takaisin

Timo Laitinen: Liikuntaihmiset - vallatkaa kaikki lautakunnat

    ”Liikuntajärjestöt valmistautuvat kuntavaaleihin neljällä kärkiteemalla. Vaalien jälkeen tarjoamme pitkäjänteistä kumppanuutta, osaamista ja informaatiota valtuutetuille ja lautakuntien jäsenille”, SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen julkisti teemat järjestön kevätkokouksessa 8.5.2008 Helsingissä.

    Liikuntajärjestöt valmistautuvat kuntavaaleihin ja valtuustokaudelle tähtäävään kuntaohjelmaan.

    ”Ennen lokakuisia vaaleja liikuntajärjestöt viestivät liikunnan tärkeimmistä haasteista valtuustoehdokkaille”, SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen sanoi.

    ”Vaalien jälkeen tarjoamme pitkäjänteistä kumppanuutta, osaamista ja informaatiota valtuutetuille ja lautakuntien jäsenille. Tavoitteenamme on, että liikunnan merkitys ymmärrettäisiin nykyistä laajemmin kuntapäättäjien keskuudessa ja sen konkreettiset taloudelliset lainalaisuudet havaittaisiin nykyistä selvemmin.”

    Liikuntajärjestöillä on seuraavat neljä kärkeä vaaliohjelmassa:
    • Sosiaali- ja terveysmenojen hallinta tulevilla vuosikymmenillä edellyttää ennakkoluulotonta ja nykyistä pitkäjänteisempää panostusta liikunnallisen elämäntavan tukemiseen.
    • Kaikille kuntalaisille on luotava liikuntamahdollisuuksia läpi elinkaaren niin seurojen, kunnan kuin yksityisenkin sektorin avulla, omaehtoista harrastamista unohtamatta.
    • Hyvässä liikuntakunnassa on monipuoliseen harrastamiseen innostavat maksuttomat tai edulliset liikuntapaikat ja liikunnallisuutta tukeva arkiympäristö (erityisesti päiväkodit, koulut, kevyen liikenteen väylät).
    • Liikunnan kehittäminen kunnan hyvinvointipolitiikan välineenä edellyttää sekä osaavaa liikuntatoimen henkilöstöä että liikunnan strategisen merkityksen ymmärtämistä kunnan kaikilla hallinnonaloilla.

    ”Jotta tulevina vuosikymmeninä pystytään hallitsemaan sosiaali- ja terveyssektorin menokehitys, pitää kuntapäättäjillä olla nykyistä enemmän rohkeutta tehdä panostuksia liikuntaan. Ne voivat juuri nyt maksaa enemmän kuin tuottavat, mutta pitkällä tähtäimellä hyödyt ovat merkittäviä niin euroissa kuin kansalaisten henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin määrällä mitattaessa”, Laitinen sanoi.

    Syksyn kunnallisvaaleissa valitaan valtuustojen jäsenet seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

    ”Toiveeni onkin, että kun lautakuntapaikkoja jaetaan, liikunnasta kiinnostuneet ihmiset katselisivat vaihtoehtoja avoimin silmin. Liikuntamyönteisiä ihmisiä tarvitaan muuallakin – ja erityisesti muualla – kuin vain liikunta- tai vapaa-aikalautakunnassa. Jotta liikuntaa voidaan kehittää hyvinvointipolitiikan välineenä, pitää kunnassa oivaltaa nykyistä laajemmin liikunnan poikkihallinnollinen asema.”

    ”Liikuntaihmiset: vallatkaa kaikki lautakunnat”, Laitinen sanoi.