Uutisen päiväys

23.11.2008← Takaisin

Tii-Maria Romar laski toiseksi pujottelun Eurooppa-cupissa

    Vasa Skidklubbenia edustava Tii-Maria Romar jatkoi hyviä otteitaan tämän kauden pujottelukilpailuissa. Levillä Romar laski hienosti maailmancupin pisteille ollen 22. ja tänään hän onnistui nousemaan palkintopallille Ruotsin Funasdalenissa pidetyssä Eurooppa-cupin pujottelussa ollen lopputuloksissa toinen.

    Kilpailun voiton vei Ruotsin Frida Hansdotter ajalla 1:41.72 Romar hävisi voitajalle 2.11 sekuntia. Kolmannelle sijalle laski saksalainen Christina Geiger. Muut suomalaiset eivät onnistuneet nousemaan kymmenen parhaan joukkoon, Jessica Honkonen oli 14. ja Sanni Leinonen hylättiin ensimmäisellä laskulla.

    ”Videotarkistuksen jälkeen tuomarit hylkäsivät Sannin laskun, suksi meni kepin väärältä puolelta”, naisten Eurooppa-cup joukkueen valmentaja Pasi Martikainen totesi.

    ”Hansdotter oli kyllä tänään ylivoimainen, hänellä lasku kulkee hyvin, mutta hyvässä kunnossa on myös meidän naiset, varsinkin pujottelussa. Suurpujottelussa meillä on vielä tehtävää, mutta niin sitä pitääkin olla” Martikainen summaa.

    Hyvät tulokset Eurooppa-cupista eivät vielä takaa paikkaa maailmancupiin, kun kiertue palaa Eurooppaan Pohjois-Amerikasta. Tällä hetkellä otetaan rauhassa ja kilpaillaan Eurooppa-cupissa, koska yritetään välttää turhaa sukkulointia eri kiertueiden välillä.

    ”Ensin pitää vakiinnuttaa paikka 15 parhaan joukkoon Eurooppa-cupissa ja sen jälkeen maailmancup joukkueen päävalmentaja Janez Slivnik tekee päätöksen pääsystä maailmancup kisoihin”.

    Tulokset kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=55675