Uutisen päiväys

28.1.2005← Takaisin

Teemu Kattilakoski ylivoimaiseen voittoon Jämin SM-kisoissa

Alavieskan Virin Teemu Kattilakoski otti selvän voiton Jämillä hiihdetyllä vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä. SM-hopealle hiihti Joutsan Pommin Juha Lallukka ja –pronssille Vuokatti Ski Teamia edustava Olli Ohtonen.

Teemu Kattilakoski kertoi olevansa toipumassa flunssasta ja siksi aloittaneensa tarkoituksella rauhallisesti, mikä merkitsi että ensimmäisissä, 2,5 kilometrin väliajoissa hän oli vasta toisena Juha Lallukan jälkeen.

- Sitten kone käynnistyi hyvin ja sen jälkeen vaan hanaa, kuvaili voittaja, jonka asema kärjessä ei ollut alun jälkeen lainkaan uhattuna. Voitto tui lähes 40 sekunnin erolla seuraavaan – Ennen kisaa oli vähän epävarma olo, josko lähden kisaan mukaan lainkaan. Jouduin jäämään flunssan takia pois Nove Meston maailmancupista ja se harmitti niin vietävästi, kun olin hyvässä kunnossa. Onneksi ei kuitenkaan ollut kuumetta, joten tauti meni nopeasti ohi, mutta tuntui vähän ennen tänne tuloa jälleen.

Kattilakoskella on ollut harmia sairastelusta aikaisemmillakin kausilla ja tämänkin kauden alun kuumeilu pilasi joulukuussa.

Hopealle sijoittuneelle Juha Lallukalle mitali oli uran ensimmäinen SM-kisoen yleisessä sarjassa.

- Jo se oli aikakin, totesi Juotsan Pommin mies vesissä silmin – ei hopea tokikaan saanut Lallukkaa kyyneliin, syynä oli silmien jäätyminen. – Palellutin silmäni Ylivieskan pakkaskisoissa pari vuotta sitten ja se merkitsee, että ne nyt valuvat aina kun on vähänkin pakkasta.

Vaikka Lallukka ensimmäisissä väliajoissa johti kilpailua, oli hänenkin ajatuksenaan aloittaa rauhallisesti.

- Kun hiihto lähti hyväntuntuisesti, annoin mennä. Vaikka olin alussa kärjessä, sen jälkeen kuitenkin jäin Teemusta koko ajan.

Kilpailun kolmanneksi viimeisenä lähtenyt Vuokatin Olli Ohtonen oli tyytyväinen tarkkailupaikkaansa.

- Lähdin ensimmäiselle kierrokselle samaan aikaan kuin Teemu toiselle rundilleen. Siinä sain tuntumaa kärkeen ja lopussa tuli lisää henkeä ja tesemppiä hiihtämiseen, kun tiesin että pronssipaikka on tarjolla, Ohtonen tuumasi.

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan kärjessä olivat odotetut hiihtäjät niin naisten kuin miestenkin kilpailuissa. ”Pienet olivat tänään ketoimet,” Jylhä arvioi.

http://tulokset.jamism.fi/