28.11.2004← Takaisin

Tanjan uskomaton viikonloppu huipentui pujotteluvoittoon

Lumisade ja pehmeä rata eivät Tanja Poutiaista pysäytä vaan antavat vain lisää haastetta. Aspenin toinen pujottelu sai superfinaalin rovaniemeläisen noustessa jälleen korkeimmalle palkintopallille.

Sunnuntaina 28.11.2004 laskettiin alkaneen pujottelukauden toinen osakilpailu. Näyttämönä oli jälleen Aspenin lumiset rinteet Yhdysvalloissa.

Suomalaisista mukana olivat Henna Raita sekä loistavia laskuja koko viikonlopun tehnyt Tanja Poutiainen. Ennakkoon kisasta odotettiin jälleen kolmen kauppaa, pääosissa Tanja Poutiainen, Ruotsin Anja Pärson, sekä Kroatian Janica Kostelic.

Kilpailun alkaessa olosuhteet olivat vaikeat. Tästä kertoo myös se, että Ruotsin Anja Pärson laski ensimmäisellä kierroksella ulos ja joutui näin keskeyttämään.

Sunnuntain ensimmäisen kierroksen nopein oli lauantain pujottelun voittanut Kroatian Janica Kostelic. Poutiainen jatkoi hienoja esityksiään ollen kierroksen toiseksi nopein 44 sadasosaa Kostelicia hitaampana.

- Tein radan yläosalla virheen. Se maksoi. Lopun tulin niin kovaa kuin pääsin, mutta olosuhteet on vaikeat. Tästä on hyvä lähteä toiselle kierrokselle, Poutiainen kuvaili omaa laskuaan.

Hienoja otteita vaikeista olosuhteista huolimatta esitti myös Slovakian nuori Veronika Zuzulova. Hän kiirehti mäen alas kolmanneksi nopeimpana jääden 32 sadasosaa Poutiaisen taakse.

Henna Raita oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 20. ja näin ollen jälleen kiinni maailmancup-pisteissä.

Toinen kierros laskettiin kohtuullisen hyvissä olosuhteissa, mutta kovin jäisellä radalla. Suomalaisittain kisa oli jälleen erittäin mieluista katseltavaa. Henna Raita laski kaksi eheää laskua ja otti lauantaiseen tapaan maailmancuppisteitä sijoittumalla lopulta sijalle 20.

Tanja Poutiainen kasvatti saalistaan ottamalla hienon voiton kilpasisaristaan. Voitto irtosi upealla 1,21 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen, numerolla 39 kisaan startanneeseen Italian Manuela Moelggiin. Poutasen ennakkoon pahimpien kilpakumppaneiden, Pärsonin ja Kostelicin kohtaloksi koitui keskeyttäminen, kun Kostelickin ajoi ulos toisella kierroksella. Kolmanneksi nousi USA:n Kristina Koznick 1,37 sekunnin erolla Poutiaiseen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Slovakian Zuzulova putosi lopputuloksissa sijalle 8.

Tanja Poutiainen nousi voittonsa myötä maailmancupin pistejohtoon ja teki näin suomalaista alppihistoriaa.

Tästä on hyvä siirtyä Itävaltaan, jossa lasketaan seuraava osakilpailu joulukuun 12. päivänä.