25.10.2008← Takaisin

Tanja Poutiaisella loistoavaus alppihiihdon maailmancupin avauksessa

Alppihiihdon maailmancupkausi avattiin Itävallan Söldenissä loistavin suomalaistuloksin. Erinomaisissa keliolosuhteissa läpi viety kilpailu tarjosi todellista jännitystä viime metreille saakka, kun katsomossa jännitettiin Suomi – Itävalta kamppailua.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Tanja Poutiainen sijoittui loputuloksissa toiseksi Itävallan Kathrin Zettelin jälkeen. Poutiaisella oli etumatkaa Zetteliin 0.15 sekunttia ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta Zettelin toisen kierroksen lasku oli niin vakuuttava, että hän vei voiton 0.98 sekunnin erolla Poutiaiseen. Kolmanneksi kisassa sijoittui niin ikään Itävallan Andrea Fischbacher. Fischbacher oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä, joten häneltä nähtiin hyvä nousu toisella kierroksella.

"Zettelin toinen lasku oli kyllä loistava, mutta minun ensimmäinen lasku näytti kyllä sen, että kesällä on tehty töitä oikein. Paikka palkintopallilla on aina hieno asia, pallipaikka on aina pallipaikka" Poutiainen kertoi kilpailun jälkeen.

"Tästä on hyvä lähtee jatkamaan kautta ja lasku kulkee siihen malliin, että kaikki vastustajat on mahdollista lyödä."

Suomen Sanni Leinonen ilahdutti otteillaan. Leinosen tavoitteena oli selviytyminen toiselle kierrokselle ja ensimmäisen kierroksen nappilaskulla hän sijoittui sijalle 22.

“Aivan mahtava fiilis oli ensimmäisen kierroksen jälkeen, tavoite oli asetettu siihen, että toiselle kierrokselle lasken” Leinonen kertoi.

Toisella kierroksella Sanni pääsi hyvistä hyökkäys asetelmista rinteeseen, kun hän starttasi yhdeksäntenä. Rinteen yläosassa yhdessä käänöksessä tapahtui kuitenkin pieni suksen tökkääminen, joka maksoi ajassa pari kymmenystä. Lopputuloksissa hän onnistui kuitenkin nousemaan yhden pykälän sijalle 21.

“Halusin ehdottomasti saada pisteet tästä kisasta, mutta en silti lähtenyt jarruttelemaan. Nämä ovat parhaat pisteeni maailmancupin suurpujottelussa, joten syystäkin voin olla tyytyväinen” iloinen Leinonen totesi kilpailun maalialueella.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Janez Slivnik oli syystäkin tyytyväinen kisan jälkeen:

"Todella hyvä kisa kummaltakin meidän laskijalta. Erityisen iloinen olen Sannin loistavista otteista. Ja Tanjan osalta voin sanoa, että on aina valmentajalle hienoa, kun urheilija nousee palkintopallille"

Slivnik ei osaa vielä sanoa tuleeko Leinonen laskemaan tulevaisuudessa enemmänkin maailmancup kisoja:

"Sanni tarvitsee paremmat FIS-pisteet, jotta lähtönumero on alhaisempi ja Eurooppa-cup on hyvä paikka parantaa tätä tilannetta. Emme puske hänelle liikaa paineita tämän asian suhteen."

Alppihiihdon maailmancup jatkuu sunnuntaina, kun miehet aloittavat oman kiertueensa samassa rinteessä suurpujottelulla. Miesten joukkueessa Suomea edustaa Marcus Sandell, Jukka Leino, Petteri Kantola ja Jukka Rajala.

MTV3 televisioi miesten kilpailun MTV3 MAX kanavalla. Sunnuntaina 26. lokakuuta miesten suurpujottelun ensimmäinen kierros kello 10.35-12.00 ja toinen kierros kello 13.35-14.40.